Interjúk és nyilatkozatok

Rummenigge: „100 százalék, hogy Flick marad az edző / Alabának akkor lenne búcsúmeccse, ha…”



A Bayern vezérigazgatója a német Sport1-nek adott interjút, ebből idézzük fel az érdekesebb részleteket.

Milyen fontos a Klub-VB? A csapat és az edző megkeresett, amikor a FIFA-nak megfordult a fejében, hogy a korona miatt nem rendezik meg a turnét – arra kértek, hogy vegyem fel a kapcsolatot Gianni Infantinóval és próbáljam meg elintézni a rendezést. Megtettem. Nagyon ambíciózus a csapatunk, mindent meg akarnak nyerni. Hat címet eddig csak a Barca tudott besöpörni 2009-ben. Meggyőződésem, hogy a csapat motivált lesz, csakúgy mint tavaly Lisszabonban.

A Klub-VB pénzügyi vonzatáról: A torna győztese öt millió dollárt kap – ha a csapat megnyeri a címet, prémiumot kapnak, megérdemelnék. De óva intek attól, hogy alábecsüljük az ellenfelet. Az Al-Ahly egy nagyon hagyományőrző csapat, 30 milllió rajongójuk van Egyiptomban, ráadásul az évszázad klubjaként választották meg őket a kontinensen. Várjuk a párosítást, a legnagyobb tisztelettel és elismeréssel lépünk ellenük pályára. Hogy szükséges-e a prémium? Mindenki jól keres, de bevett szokás nálunk, hogy díjazzuk a címeket. Ezen nem szeretnénk változtatni, ez egy elismerés a csapat számára, a klub részéről.

Bayern-Boss Karl-Heinz Rummenigge

Hansi Flickről: Van egy híres mondata: A címeket csak bérli az ember. Ezzel mindent elmondott. Hihetetlenül céltudatos edző és ember. A Bayern-gént játékosként és edzőként is hihetetlenül elsajátította. Fontos új célokat kitűzni, még ha mindent meg is nyert már a csapattal – ezeket az eredményeket meg kell erősítenie az embernek. Hansi nagyon sikeres időszakot nyitott meg a Bayernnél és ebben a stílusban is fogja folytatni a munkáját.

Hansi Flick marad az edző? Elengednék, ha szövetségi kapitány szeretne lenni? Száz százalék, hogy ő marad. Mindig is mondtam, hogy az edző a legfontosabb alkalmazottja a Bayernnek, ráadásul szerződésben állunk vele, ezért ez a dolog egyáltalán nem jelent témát. Nem mi fogjuk megoldani a DFB problémáját. Hogy őszinte legyek: Ha a Bayern edzőjeként a DFB-hez kellene igazolnom, az mosolyt csalna az arcomra.

Alaba esetleges búcsúmeccséről: Akkor adnánk ezt meg neki, ha itt fejezné be a pályafutását. Amikor megjelentek a Reallal kapcsolatos pletykák, feljött hozzám egy kávéra. A Bayern és az Alaba közötti kapcsolat teljesen rendben van – mondtam neki, hogy az utolsó itt töltött napjáig sportszerű bánásmódban részesül, kívánom, hogy az utolsó meccsén már legyenek szurkolók is a stadionban. A srác 13 éve jött hozzánk és mindig topteljesítményt nyújtott. A Bayernnek kötelessége, hogy úgy búcsúzzon el tőle, ahogy megérdemli.



Képtalálatok a következőre: rummenigge alaba

Boateng esetleges hosszabbításáról: Nálunk az a szokás, hogy türelmet kérünk a 30 év feletti játékosoktól. Jerome tud erről és türelmes. A megfelelő időpontban összeülünk és meghozzuk a döntést.

Goretzka esetleges hosszabbításáról: Tavaly Leon feljött az irodámba és elmondta, hogy fontos játékosa akar lenni a Bayernnek. Megkérdeztem tőle: „Meggátol ebben valami?” Azt felelte, hogy „nem”, majd mondtam neki: „Akkor legyél az.” 2020-ban nagy lépést tett, hogy kulcsjátékosként nevezzük őt – a Kimmich/Goretzka kettős az egyik legjobb, amit ismerek. Remélem, hogy tudja mire számíthat a korona idejét. Nem titkolom: nem tudunk mindenbe belemenni, a játékos megértésére is szükségünk van.

Goretzka vagy Süle hosszabbít-e előbb: Remélem, hogy mindkét játékossal komoly és sportszerű megoldást tudunk találni. A Bayern célja mindig az, hogy a jó játékosait megtartsa.

Tolisso esetleges eladásáról: Mindannyian törekszünk arra, hogy fenntartsuk a jelen kvalitásunkat, ideális esetben emeljünk is rajta. Ma nem tudom előre megmondani, Tolissonak nyáron lesz még egy év a szerződéséből. Vagy hosszabbítunk vele, vagy kell találnunk egy megoldást, ez a két lehetőség játszik. Egyiket sem akarom kizárni.

Rummenigge: „100 százalék, hogy Flick marad az edző / Alabának akkor lenne búcsúmeccse, ha…”
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top