Klubvilágbajnokság

Fél perc miatt nem engedték Katarba a Bayernt – többórás késés lett belőle

A Bayern München különítménye a Hertha elleni mérkőzés után utazott volna el Katarba, a klubvilágbajnokság helyszínére – de csak reggel tudtak felszállni.

A Dárdaiékat 1-0-ra legyűrő müncheniek gondosan megtervezték a menetrendet: a péntek esti kezdő sípszóra fél órával előbb került sor, hogy zökkenőmentes legyen a kiutazás. Ezzel semmi probléma nem is történt – a bajor személyzet 22:45-kor, a program szerint tűnt fel a berlini repülőtéren, hogy a 23:15-ös járattal, hat és fél óra utazás után végül landoljon Dohában.

Legalábbis így szólt a terv. A repülőgép jégtelenítése miatt azonban csak 23:59-kor, egy perccel az utazási tilalom előtt volt rajtra kész a járat. A gép végülis csak fél perccel éjfél után tudott volna felemelkedni, erre viszont a berlini szabályozások miatt már nem kapták meg a szükséges engedélyeket – a német főváros légterében ekkor már nem lehet repülőgép.

Kép

A bajorok 1:20-ig próbálkoztak beszerezni a meghatalmazást, de nem jutottak eredményre. A stáb ezután már nem erőlködött, a fedélzeten, jó hangulatban töltötték az éjszakát – írja be a BILD. Rummenigge a reggeli órákban természetesen kifejezte a nemtetszését a helyi korlátozásokkal kapcsolatban – szerinte fogalmuk sincs a helyi szerveknek arról, hogy mekkora kárt okoztak a Bayernnek.

A csapat végül csak reggel 6:52-kor tudott felemelkedni, de pár személyi változás miatt meg kellett állniuk Münchenben – a bajor fővárosból végül 8:45-kor indulhattak el Katarba, és az eredeti tervhez képest körülbelül hét és fél órás késéssel fognak landolni.

Forrás: goal.com/hu

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top