Átigazolási hírek

Hivatalos: Zirkzee-t kölcsön adtuk a Parmának

A Bayern München 19 esztendős támadója, Joshua Zirkzee féléves kölcsönszerződéssel az olasz első osztályú Parma együtteséhez igazolt.

Miután vasárnap délben Joshua Zirkzee ügynöke és maga a játékos is megerősítette a Bildnek, hogy a szezon hátralévő részére Olaszországba, a Parmához ír alá, biztossá vált, hogy a holland játékos ebben az idényben már nem a Bayern Münchennel edz.

A nagy jövő előtt álló holland tini szerződtetése az angol Everton és a játékos korábbi nevelőegyesülete, a Feyenoord háza táján is téma volt, ám végül az olasz bajnokság utolsó előtti, 19. helyén álló Parma lett a befutó és a hírek szerint egy június 31-ig szóló kölcsönszerződés mellett 15 milliós vételi opcióban sikerült megegyeznie a három félnek, az olasz klub és a Bayern vezetőségének, illetve Zirkzee képviseletének.

„Joshua fejlődésének nagy részét velünk abszolválta. Része volt annak a csapatnak, amely Bajnokok Ligáját nyert Lisszabonban. Jelenleg az a fontos neki, hogy több játékidőt kapjon az első osztályban. Biztosak vagyunk abban, hogy segíteni tudja a Parmát.” – nyilatkozta a kölcsönnel kapcsolatban Hasan Salihamidzic, a Bayern sportigazgatója.

Joshua idén 4 meccsen lépett pályára a második számú csapatban, a felnőttek közt pedig összesen 102 perc jutott neki. Új együttesében többek között olyan futballistákkal focizhat együtt, mint a szévészgyors elefántcsontparti szélső, Gervinho, az Európa-bajnok portugál védő, Bruno Alves, illetve a Serie A-ban tavaly októberben bemutatkozó 18 éves magyar védő, Balogh Botond.

Sok sikert, Joshua!

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top