Bundesliga

Újabb gólt szerzett Lewa; újra betalált Gnabry és Boateng is | Bayern 4-1 Hoffenheim

Egy teljes középpályára való hiányzóval vágott neki a Bayern München a Hoffenheim elleni meccsnek, amelyen végül 4-1-es sikert aratott. 1100 nap után szerzett Bundesliga-gólt Boateng, több, mint 800 perc után talált be Gnabry, folytatta sorozatát a megállíthatatlan Lewandowski és már tizedik góljánál jár a szintén rendkívüli Thomas Müller. Mutatjuk, mi történt a tavaly szeptemberi hoffenheimi vereség visszavágóján.

Lassan indult be a találkozó, hiszen az első negyedórában csak két helyzetet láthattak a tévénézők: előbb a 7. percben Manuel Neuer védett lábbal a togói Ihlas Bebou egy az egy elleni helyzeténél, majd a másik kapunál Thomas Müller veszélyeztetett a 15. percben, amikor is szép emelésével megrezgette a Hoffenheim felsőlécét.

A 26. percben Andrej Kramaric ment el Benjamin Pavard mellett, majd Bebou elé tálalt, ám a fürge támadó a kapu torkából melléfejelte a labdát. Négy perccel később Kingsley Coman éles szögből leadott ballábas lövését még védte Oliver Baumann, ám a 32. percben Jerome Boateng hajszálpontos fejesgóljával megszerezte a vezetést a Bayern München. Szöglet után jött a találat, így Joshua Kimmich adta a gólpasszt, aki ezzel az asszisztjával már 10-nél jár.

A 37. percben maga Kimmich is elvállalt egy lövést, de Baumann ki tudta tolni a játékszert. A félidő hajrájában teniszmeccsé változott az összecsapás, hiszen míg Robert Lewandowski lekészítése után Müller tekerte be ballal a Hoffenheim hálójába a labdát, a kétgólos előny hamar visszaváltozott minimálissá, hiszen egy perc múlva Andrej Kramaric szépített Bebou beadását követően. A 2-0-ás vezetést érő gólt szerző Müller tizedik találatát szerezte ebben a szezonban, míg az ellenfél horvát csatára 13. alkalommal iratkozott fel a mérkőzés jegyzőkönyvébe.

Müller ismét ihletett formában játszott.

15 másodperccel a második játékrészt kezdő sípszó után Christoph Baumgartner máris kapura tudott lőni, ám Neuer résen volt és megfogta az osztrák próbálkozását. Az 57. percben egy gyors kontra után ért fel a Bayern a Hoffenheim kapujához, majd Coman beadását követően a vendégek védelme összehozott egy gólt Lewandowskinak, aki ezzel együtt 24. találatát szerezte és már sorozatban nyolcadik meccsén szomorította a Bayern aktuális ellenfelét.

A 63. percben 11 gól nélküli meccs után végre gólt szerzett Serge Gnabry is, miután Kingsley Coman labdáját ballal gurította el Baumann kapujába. Röviddel a találat után egy újabb gólt szerezhetett volna a Hoffenheim is, ám Kramaric fölécsúsztatta a jobbról érkező beadást.

A 70. perc Benjamin Pavard szerzett egy elképesztő találatot, ám a neki lekészítő Leroy Sané a lövés előtt lesen tartózkodott, így a VAR alkalmazása után a bíró érvénytelenítette a bombagólt. Három perccel később a német szélső ballal kapura tekert, ám Baumann résen volt. A hajrában volt még dolga Neuernek, a bajorok cserékkel felforgatott támadósora pedig már nem volt képes veszélyes helyzetet teremteni, így 4-1-es győzelemmel ért véget a két klub csatája. A következő fordulóban a Hertha lesz a Bayern ellenfele.

A 15:30-tól kezdődő további 4 mérkőzésen minden fél szerzett gólt, 3-1-re nyert a Dortmund az Augsburg ellen, illetve ikszelt a Hertha a Frankfurt otthonában Dárdai Pál visszatérő mérkőzésén. Ma este fél héttől a második és harmadik helyezett Lipcse és Leverkusen küzd meg egymással.

Gólok

Bayern 1:0 Hoffenheim – Jerome Boateng (32′)

 

Bayern 2:0 Hoffenheim – Thomas Müller (43′)

 

Bayern 2:1 Hoffenheim – Andrej Kramaric (44′)

 

Bayern 3:1 Hoffenheim – Robert Lewandowski (57′)

 

Bayern 4:1 Hoffenheim – Serge Gnabry (63′)

 

Benjamin Pavard lesgólja

 

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top