Bundesliga

Visszavághatunk a TSG-nek | Bayern vs. Hoffenheim

A Bayern München hazai pályán fogadja azt a Hoffenheimet, amelytől szeptemberben 4-1-re kapott ki. Mutatjuk, mit kell tudni a Bundesliga 19. fordulójának egyik rangadójáról.

4-3, 6-0, 1-4: ezek a végeredmények születtek a Bayern és a Hoffenheim legutóbbi három találkozóján. Egy szoros kupameccs, egy botrányba torkolló bajnoki és egy nagyszerű veretlenségi sorozatot befejező összecsapás is tarkította a két csapat elmúlt egy évben megírt közös történetét. Most pedig mindkét klub abban a tudatban készül a találkozóra, hogy az előző kilenc Bundesliga-meccséből csak négyet nyert meg.

A Bayern München tartalékcsapatával a harmadosztály bajnoki címéig menetelő Sebastian Hoeneß az idei szezon elején vette át a Hoffenheim irányítását és 18 forduló után a 11. helyen tanyázik játékosaival. Holott jól indult a szezon a kék-fehérek számára, jelenleg 20 pont választja el az együttest ellenfelétől. 28 lőtt góljának felét pedig egy kulcsjátékos hozta össze, a horvát támadó, Andrej Kramaric, aki előző két mérkőzésén 4-szer talált be. Kellett is a jó teljesítmény a góllövőlista 4. helyezettjétől, hiszen rengeteg hiányzóval küzd a csapat. Nem lép pályára a Bayern ellen a középpálya egyik fontos játékosa, Dennis Geiger, de kérdéses Kevin Vogt, Florian Grillitsch és Robert Skov játéka is. Emellett kimaradt a keretből Benjamin Hübner, Kevin Akpoguma és Ryan Sessegnon is.

Sajnos nem csak Hoeneßnek, hanem Hansi Flicknek is meg kell bírkóznia néhány sérült játékossal. Corentin Tolisso csak holnap edzhet a csapattal, Nianzou pedig idénybeli második hosszabb sérülését igyekszik teljesen leküzdeni. A csütörtöki edzésen pedig Alexander Nübel szenvedett bokaszalag-sérülést, így ő is a kimaradók listájára került. Javi Martínez és Leon Goretzka pozitív koronavírus-tesztet produkált, így ők sem lehetnek ott a Hoffenheim elleni mérkőzésen.

Hogy hogyan rakja össze kezdőjét Flick, bekerül-e Marc Roca vagy Bouna Sarr a csapatba, netán új formációval készül a német mester, illetve, hogy hogyan alakul a találkozó, azt 15:30-tól a Sport 1-en láthatjátok.

On Matchday 19 of the 2020/21 Bundesliga season, FC Bayern entertain TSG 1899 Hoffenheim – the preview

Nyilatkozatok

Hansi Flick: „Mindig fontos győzni hazai pályán, tovább akarjuk építeni a sorozatunkat. Ezért is fontos, hogy már az elejétől kezdve is készen álljunk erre – ezt akarjuk holnap, a Hoffenheim ellen is bemutatni.”

Sebastian Hoeneß (Hoffenheim): „A Bayern visszatért a tabella élére és tiszta, hétpontos előnnyel rendelkezik – még ha nem is volt annyira erőteljes, mint ezelőtt. Természetesen láttuk az elmúlt Bayern-meccseket és megfigyeltük, hogy az ellenfelek egymás után alakítottak ki lehetőségeket, hogy megfordítsák a meccset. Megpróbálunk koncentrálni erre és igyekszünk létrehozni ezeket a helyzeteket. Münchenben szükség van egy olyan különleges képességre, amellyel ki tudjuk szenvedni bizonyos részeit a mérkőzésnek. Most is ez lesz.”

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top