Bundesliga

Flick: Nübel megsérült, Martínez és Goretzka pozitív lett / Süle jó volt jobbhátvédként



Hansi Flick a szombat délutáni, Hoffenheim elleni meccs előtt tartott sajtótájékoztatót.

A teljes edzéshétről: A két nap szünet jót tett, ezt a szerdai és csütörtöki edzésen is tapasztaltuk, nagyon magas volt az intenzitás. Ma nagyon szeles időnk volt, ezért egy kicsit át kellett szervezni az edzést – viszont elégedett vagyok, jól felkészültünk a Hoffenheim ellen. Az odavágón nagyon jól játszottak, de ez egy másik meccs lesz, otthon lépünk pályára. A sorozatbeli három győzelem után most a Hoffenheimet is le akarjuk győzni.

A Parmával szóbahozott Zirkzee esetleges távozásáról: Joshua velünk edzett ma, szerintem az átigazolási szezon vége után is nálunk lesz. Nincs mit bejelenteni.

A személyi helyzetről: Tolisso esetében jól mennek a dolgok, úgy tervezzük, hogy vasárnaptól velünk edzhet. Nianzou is megtette a következő lépést, neki ez volt a második komolyabb sérülése, úgyhogy óvatosnak kell lennünk. Nübel tegnap bokaszalag-sérülést szenvedett és várhatóan három-négy hétre kidőlt. Javi Martíneznek és Leon Goretzkának pozitív lett a koronavírus-tesztje és karanténban vannak.

Lucas Hernandezről: Az elmúlt két meccsen Boatenggel és Alabával a védelemben kapott gól nélkül végeztünk. Lucas jó hatással van ránk a baloldalon a dinamikájával. Tegnap és tegnapelőtt nem edzett, mert kihúzták a bölcsességfogát. Ma visszatért és holnap is rendelkezésünkre állhat.

Kimmichről: Megerősödve tért vissza a sérüléséből, mintha a lába is izmosabb lenne. Bármilyen passzt meg tud játszani, ami egy hatos repertoárjába beletartozik, ráadásul a csapatot is motiválja. Fejlődni akar, elkötelezett és céltudatos.



A meccs jelentőségéről: Mindig fontos győzni hazai pályán, tovább akarjuk építeni a sorozatunkat. Ezért is fontos, hogy már az elejétől kezdve is készen álljunk erre – ezt akarjuk holnap, a Hoffenheim ellen is bemutatni.

Süle, mint jobbhátvéd? Jó volt. Alabával és Boatenggel a védelemben stabilitást szereztünk, a Schalke ellen három védőre akartunk építeni. Süle jól végezte a dolgát.

 

A szélsővédők játékstílusra gyakorolt hatásáról: Mindig az ellenfélen is múlik, hogyan lépünk pályára. Erre nincs általános válasz – olyan szélsővédőkre van szükségünk, akik dinamikusak.

Müllerről: Neki is fontos volt, hogy a góltalan szakasza most újra betalált. Jó aránya van és sok gólpasszt adott. Azért is fontos, hogy ott van a pályán, mert hajtja előre és magával ragadja a csapatot. A Neuer, Alaba, Kimmich, Müller, Lewandowski tengely fontos. Megfelelő irányt ad számunkra, hogy kölcsönösen segítik egymást a pályán.

A Hoffenheimben eltöltött időszakáról: Ebben a szakaszban végeztem az edzői tanfolyamot. Intenzív, de nagyon szép időszak volt, sok olyan nagyszerű embert ismertem meg, akik a mai napig is támogatnak. Egy jó szinten tudtam kipróbálni dolgokat – például a zónavédekezést. Sok nagyszerű élményünk volt, például amikor a Leverkusent kiejtettük a kupából. Békés volt, de megvolt a varázsa.

Flick: Nübel megsérült, Martínez és Goretzka pozitív lett / Süle jó volt jobbhátvédként
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top