Átigazolási hírek

Ezért bontották fel Oberlin szerződését a Baselnél



A Bayern kedden bejelentette, hogy fél évre megszerezték a 23 éves szabadúszó Dimitri Oberlin játékjogát. A BILD számolt be arról, hogy miért veszítette hatályát az egyszeres svájci válogatott-támadó szerződése a Baselnél.

Oberlin és a Basel együttműködése 2020. november 29-én ért véget, a hivatalos beszámolók szerint közös megegyezéssel – a svájci Blick szerint a szerződés felmondásának egyik oka, hogy a Bayern új sráca a zürichi Nobel-hotelben bankkártyával fizetett az egyik szobáért, ahol majd’ 40 vendég ünnepelt – a járvány idején ez természetesen nem túl szabályos, emellett csendháborításra érkezett bejelentkezés, illetve anyagi károk is keletkeztek. Az kérdéses, hogy mennyire vette ki a részét a szórakozásból, de nyilatkozata szerint csak ideiglenesen volt jelen a buliban. „Az egyik barátomnak volt születésnapja, vittem neki egy ajándékot – ezután viszont el is mentem.”

3. Liga: Bayern-Neuzugang Oberlin muss noch auf Debüt warten. | FC Bayern

Klubja nem nézte jó szemmel azt sem, hogy a hazai meccseken nem jelent meg Oberlin akkor, amikor nem volt tagja a meccskeretnek. „Baselben hullámvölgyeket éltem át, most szeretném kihasználni azt a lehetőséget, hogy egy új csapatnál kapjak rendszeres lehetőséget és megtaláljam az örömömet a futballban.”

Évekkel ezelőtt Oberlint nagy tehetségnek tartották – a Zürich után játszott a Salzburgban is, a 2017/18-as idényben pedig nyolc BL-meccsen négy gólt lőtt, többek között a Sanéval felálló Citynek is betalált.

Kíváncsian várjuk milyen teljesítményre lesz képes a Bayernnél.

Ezért bontották fel Oberlin szerződését a Baselnél
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top