Bundesliga

Müller-dupla, Kimmich-tripla és újabb Lewa-gól | Schalke 0-4 Bayern

Müller duplázni tudott, Lewandowski 23 gólnál jár, Kimmich három asszitsztot jegyzett, David Alaba pedig ismét gólt lőtt távolról. Mutatjuk, mi történt a Bayern 18. fordulóbeli mérkőzésén!

A 7. percben jött az első helyzet, de Lewandowski a kapu fölé csúsztatta a Kimmich által feladott labdát. Pár perccel később a hazaiak is fejjel veszélyeztettek, viszont a Schalke támadója, Mark Uth közvetlen közelről Manuel Neuer lábába fejelte a játékszert. A félidő felénél aztán a bajorok tűzijátékot rendeztek a kék-fehérek kapuja előtt: előbb egy tizenhatos vonaláról érkező Lewandowski-lövést tolt ki Ralf Fährmann, majd Serge Gnabry próbálkozása kötött ki az alapvonalon túl, miután a német hálóőr azt is hárította.

Folytatódott az adok-kapok, hiszen Neuernek Benito Raman lövésénél is kellett védenie, majd a pálya másik végében Joshua Kimmich lőtte rá a tizenhatoson kívülről, ám Fährmann ezúttal is résen volt. A 33. percben azonban megtört a jég: a mezőny legjobbja, Joshua Kimmich tekerte Thomas Müller fejére a labdát, a német klasszis pedig továbbította azt a hálóba.

A félidő végéig még Gnabry is lőtt egyet, ám azt les miatt visszavonták.

A második játékrészre kicsit álmosan jött ki a Bayern München, ám Nastasic veszélyes fejesét követően Robert Lewandowski nyugtatta a kedélyeket, miután az 54. percben megszerezte a bajorok második gólját. Ez volt a lengyel 23. gólja az idei szezonban és ezzel már „csak” 17 találatra van Gerd Müller 40 gólos rekordjától.

A 63. percben lejött a sokat próbálkozó, de gólcsendben maradó Serge Gnabry, illetve Leroy Sané, az ő helyükre pedig Kingsley Coman és Jamal Musiala állt be. A Schalkének voltak jó lövései, de ezek rendre centikkel kerülték el a kaput. A hajárban Choupo-Moting csinált Jamal Musialának egy helyzetet, ám a fiatal játékos lövését Fährmann védeni tudta. Viszont nem ez volt az utolsó ziccer a mérkőzésen, sőt! Thomas Müller a 88. percben fejelt még egy gólt egy újabb Kimmich gólpassz után (ez már a kilencedik volt neki a szezonban), David Alaba pedig a kilencvenedikben talált be távolról, második találatát szerezve a szezonban.

18 forduló után 7 ponttal vezet a Lipcse előtt a Bayern München, legközelebb pedig a Hoffenheimet fogadja az Allianz Arenában.

A gólok

Thomas Müller – 0:1 (33′)

 

Robert Lewandowski – 0:2 (54′)

 

Thomas Müller – 0:3 (88′)

 

David Alaba – 0:4 (90′) 

 

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top