Bundesliga

Flick: Tolisso kidőlt / Kívánom Robertnek, hogy érje el a 40 gólt



A Schalke elleni vasárnap délutáni, idegenbeli mérkőzést megelőző sajtótájékoztató.

A 8-0-ás odavágó esetleges megismétléséről: Erre egyáltalán nem gondolunk. A Schalkénak jó játékosokból álló csapata van, a tabella nem tükrözi a kvalitásukat. Mindkét csapatnak meg kell küzdenie a pályával, amely nem feltétlenül olyan, amilyet az ember szívesen lát a Bundesligában. Meg kell szoknunk a körülményeket, tisztában kell lennünk azzal, hogy lehetnek pontatlan átadások, ahogy az ellenfélnél is. Készen kell állnunk arra, hogy kihasználjuk a hibáikat.

A legutóbbi meccsekről: Az Augsburg elleni első félidőnk jó volt, 4-0-ra kellett volna vezetnünk. Úgy tűnik, hogy a csapat ismét azt a focit játszotta, amit akarunk: presszingelni és hibákba kényszeríteni az ellenfelet. A második félidőben nem fedtük le jól a területeket, ezért nem is találtuk meg annyira a játékunkat – a morálunk és a mentalitásunk viszont jó volt. Megvédtük a kaput és megpróbáltuk kapott gól nélkül lehozni a meccset. A két győzelem odáig vezettt, hogy a Bayern hosszú történelme során először nyerte meg januárban az őszi szezont.

Kép


A triplagyőztesek szerepéről: A triplázó játékosok biztonságot adnak, az újaknak nem egyszerű. Későn érkeztek és nem igazán volt felkészülésük. Ha egy éve vagy valahol, jobban megismered a szokásokat – az újakat is el kell juttatnunk idáig. A meccs után lesz két normális hetünk, ami jó hatással lesz ránk.

A személyi helyzetről: Corentin Tolisso kidőlt, az Augsburg ellen érzett valamit az izomzatában, nem akarunk kockáztatni – egyébként mindenki a fedélzeten. A záróedzés után döntünk arról, hogy kit viszünk magunkkal.

Gerd Müller és Lewandowski összehasonlításáról: Gerd Müller egy nagy példaképem volt – sajnos soha nem szereztem annyi gólt, mint ő. Egy olyan befejező volt, aki mindig megjátszható volt és akivel jól lehetett kombinálni. Robert az első félévben több gólt lőtt, mint ő, ez bizonyítja a kvalitásait, illetve azt is, hogy a csapat mindig támogatja és jó helyzetbe hozza őt – sok dolognak kell összejönnie, hogy így folytatódjon tovább, ezt Robert is tudja. Ezen dolgozunk, ezért is elemezzük a meccseket. Jó úton haladunk, pozitívan látom az összképet. Minden meccsen jó hozzáállással kell pályára lépnünk. Kívánom Robertnek, hogy érje el a 40-et, de Gerd Müller egy szint. Mindannyian tudjuk, hogy mi van most Gerd Müllerrel és ez szomorú. Hermann Gerland segédedzőjeként ismerhettem meg őt. Mindig kellemes volt vele.

Süléről: Meglátjuk a záróedzést, egy képet akarok alkotni a csapatról. Nikinek megvannak a képességei, amikor a legutóbbi meccseken a pályán volt, jobban teljesített. Ezen a poszton játékban és ember ellen is az egyik legjobb, ismét ebbe a formába akarjuk hozni. Szerintünk jó úton jár.

Musiala fejlődéséről: Jamalnak hihetetlen kvalitásai vannak, ezt az Augsburg ellen is láthattuk. Képes egy az egy elleni szituációkat jól megoldani és magabiztos, még ha néha el is vét egy pár átadást. Képes kijátszani az ellenfelet és lehetőségeket kreálni a csapat számára. Nyilván érdekünkben áll, hogy elkötelezzük őt magunkhoz.

Az elkövetkezendő hetek terheléséről: A meccsek alakulásától függ, hogyan tervezünk ezen a héten. Meglátjuk, hogy kinek lesz szüksége több szünetre vagy kinek kell többet játszania. Még 13 meccs van a válogatott szünetig, ezért jól el kell oszlatnunk a terhelést.



 

Nianzouról: Jelenleg már fut, meglátjuk hogyan alakul. A Klub VB-n nem gondolunk rá, csak egy korlátozott kerettel utazhatunk. Ez volt a második komolyabb sérülése, ezért időt adunk neki. Nagy tehetség, a hozzáállása is szuper. Már beszél németük és lehet vele társalogni. Minden nap itt van és abszolút profi módon dolgozik.

Boatengről: A csapaton belül figyeljük a fejleményeket és minden játékosra figyelünk. Jerome nagyon jól végzi a dolgát, fontos támasz a csapat számára. Parancsokat osztogat a pályán, nagyon pozitív fejlődésen ment keresztül, amióta érkeztem. Profi volt és tavaly is gondoskodott a stabilitásunkról. Nagyon fontos játékosunk jelenleg. Természetesen összeülünk, elemzünk és meglátjuk mi lesz a jövőben vele.

Nübelről: Csak pozitívan tudok beszélni róla. Egy igazi profi és egy remek ember. Jót tesz a csapatnak, az edzéseken is bizonyít. Remekül állunk a kapusposzton, van egy Ron-Thorben Hoffmannunk is, aki nagy tehetsége az U23-mas csapatnak. Alex mindig motivált, elégedett vagyok a fejlődésével. Szerintem tanult egy pár dolgot. Gratuláció jár neki, amiért az edzésen mindig odateszi magát és teljesít. Erre van szükségünk.

Flick: Tolisso kidőlt / Kívánom Robertnek, hogy érje el a 40 gólt
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top