Bundesliga

Lewa Bundes-rekordot döntött – a Bayern verhetetlen otthon | Statisztikák: FCB 2-1 FRE



A Freiburg elleni 2-1-es győzelmet követő legjobb érdekességek és statisztikák.

 

Robert Lewandowski a 21. játéknap után már 16 gólnál tart – ez új rekord a Bundesligában, az 1968/69-es szezonban Gerd Müller is csak 20 gólig tudott eljutni.

A Bayern 26 hazai tétmeccs óta veretlen (23 győzelem, 3 döntetlen) és megszakították a Freiburg öt bajnoki óta tartó győzelmi sorozatát.

A Bayern a Freiburg elleni 21. hazai bajnokiján is veretlen maradt (18 meccs, 3 döntetlen), a vendégek soha nem tudtak győzni Münchenben. Csak a Wolfsburg elleni mérleg jobb ennél, 24 mérkőzés óta tart a veretlenségi széria.

A Bayern által leadott 25 lövés idei csúcsérték a münchenieknél, összességében a harmadik legtöbb próbálkozás a bajnokságban.

Thomas Müller az idei bajnokságban harmadszorra tudott egy mérkőzésen gólt szerezni és gólpasszt adni. Csak Lewának sikerült többször, négy alkalommal.

Nils Petersen a 28. gólját lőtte a Bundesligában csereként, ezzel továbbra is ő a legeredményesebb joker a Bundesliga történelmében. Pizarro követi őt 21 góllal.

A Bayern kilenc tétmeccs után tudott először előnnyel a félidőre vonulni. Legutóbb a kilencedik fordulóban, a Stuttgart elleni 3-1-es győzelem során vezettek az első játékrész után.

Lewa Bundes-rekordot döntött – a Bayern verhetetlen otthon | Statisztikák: FCB 2-1 FRE
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top