Bundesliga

Flick: „Ezek a srácok nem gépek, hanem emberek / Tettünk egy jó lépést a megfelelő irányba”Az Augsburg elleni meccset megelőző sajtótájékoztató Hansi Flickkel.

A Freiburg elleni meccsről: Tettünk egy jó lépést a megfelelő irányba. 55 évesen is tud tanulni az ember, ezért fontos, hogy beszéljünk a dolgokról. Bízom a csapatomban. A Freiburg ellen intenzitást és megfelelő hozzáállást mutattak, hogy fel tudják vinni a pályára a kvalitásaikat. Hiányzik a könnyedség, de helyzeteket dolgoztunk ki, ráadásul a védekezésünk is jobb volt.

Alabáról: Még semmit nem hallottam róla, de koncentrált és a Freiburg ellen jó teljesítményt nyújtott. A változások gyakran azért történnek, hogy új fejleményeket indítsanak el. A várakozáson kívül jelenleg nem tudunk mit csinálni. A klub és én is világosan fogalmaztunk, de egyikünk sem tudja, hogy hová vezet az útja, nem is gondolok erre. David természetesen nem csak a pályán értékes számunkra.

A személyi helyzetről: Serge Gnabry ma edzett, de csak holnap tudjuk meg, hogy játszhat-e. Tanguy Nianzoun és Malik Tillmanon kívül valószínűleg mindenki ott lesz a fedélzeten, ami jót tesz nekünk és a konkurenciaharcnak is.

A védelemről: Meglátjuk, mennyi erőt merítettünk a vasárnapi meccsből. A csapat jól valósította meg a terveket, ezért megpróbálunk keveset változtatni. Fontos, hogy legyen egy bizonyos állandóság.

Douglas Costáról: A csapat teljes és az edzés kvalitása is nagyon ígéretes, mindenkinek 100 százalékot kell nyújtania. Ez sokat segít a játékosok fejlődésében is. Douglas sokat dolgozott, de a konkurenciaharc szerencsére nagyon magas, ezért meccsről meccsre kell tekintenünk előre. Minden játékosnak el kell fogadnia ezt a helyzetet és meg kell mutatnia az edzői stábnak, hogy milyen kvalitásokkal rendelkezik.
Boateng jövőjéről: Meglátjuk hogyan alakul. A Bayern számára sem volt egyszerű a koronaidőszak, ezért a pénzkészletünk sem teljes. A legjobbat akarjuk kihozni a helyzetből, de majd akkor gondolunk erre, amikor eljön az ideje. Várnunk kell mi történik és meg kell próbálnunk ismét úgy összeállítani a csapatot, hogy sok minőség álljon a rendelkezésünkre.

A többi topklubbal való összehasonlításról: A terhelés nagyon magas, nem szeretném ezt mindig hangsúlyozni, de természetesen nem teljesítettünk olyan jól, mint ahogyan arra képesek vagyunk. Ezek a srácok nem gépek, hanem emberek. 2013 óta mindig bajnokok lettek, gyakran dupláztak, 2020-ban pedig tripláztak is. Van egy pár játékos, aki végigjárta ezt a hosszú utat és mindig motivált maradt, de nem látok nagy visszaesést. Talán szükségünk volt erre a két vereségre. Vissza kell térnünk a siker útjára, ehhez egy meccs nem elég.

Neuerről: Manu továbbra is a világ legjobb kapusa, ezen a bekapott gólok sem változtatnak. A vereségeknél egyik bekapott gólnál sem tehetett semmit, de a lényeg, hogy végül a miénk legyen a három pont. Nyilván kapott gól nélkül akarjuk befejezni a meccseket, ezen dolgozunk.

Flick: „Ezek a srácok nem gépek, hanem emberek / Tettünk egy jó lépést a megfelelő irányba”
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top