Bundesliga

Vereséget szenvedtünk a Csikóktól; veszélyben az első helyünk | Összefoglaló: BMG 3-2 FCB



A bajnokság 14. fordulójának pénteki nyitónapján a Borussia Mönchengladbach fogadta a Bayernt. Már szűk ötven perc alatt kialakult a végeredmény, amely a Bayern idei második vereségét jelentette. Mutatjuk mi történt és a cikk alján megtekinthetitek a gólokat is.

Hansi Flick legerősebb kezdőjét küldte pályára a Borussia Mönchengladbach ellen. A kapuban Neuer állt, előtte az ingatag Pavard, Süle, Alaba, Davies négyes, a középpálya hátsó felében Goretzka és Kimmich játszott, míg előrébb tolva a Douglas Costa, Müller, Sané trió. A középcsatár ezúttal is a Gerd Müller ligarekordját hajszoló Robert Lewandowski volt. Az ellenfél kezdőjében ott volt a Bayernnel összeboronált Florian Neuhaus és Denis Zakaria is.

Az első félidő elején Neuer alkotott: abszolvált egy csukafejest, a kapu torkában cselezte ki a hazaiak egyik támadóját és a mezőnyben is passzolgatott. A csapatkapitány magabiztossága aztán a 20. percben az egész csapatra áthárult, miután Florian Neuhaus kezezése után tizenegyest kapott a Bayern. A rövid videózást követően Robert Lewandowski állt a labda mögé és eltette a játékszert Yann Sommer mellett, ezzel pedig megszerezte 20. bajnoki gólját az idei szezonban. Hat perccel később (26′) Leon Goretzka villant: egy rövid kényszerítő után a tizenhatos vonala előtt vállalkozott lövésre, ráadásul eredményesen, hiszen szép góljának köszönhetően már kettővel vezetett a Bayern.

A 36. percben aztán fordult a kocka. Jonas Hofmann, a Gladbach egyik legjobb játékosa kilenc perc alatt duplázott és két – sajnos előzetesen várható – védelmi hibát kihasználva a félidő lefújása előtt kiegyenlített (45′).

Sőt, alig, hogy a csapatok kiértek az öltözőből (49′), Hofmann újra kulcsszerepet vállalt, amikor is Florian Neuhausnak készítette le a labdát, aki azt Neuer kapujának felső sarkába varrta. A 68. percben lejött a pályáról Douglas Costa, akit az előző mérkőzésen kimaradó Kingsley Coman váltott. A francia beállítása jót tett a bajorok játékának, de gólt sajnos nem sikerült szerezniük, így a meccs 3-2-es hazai győzelemmel ért véget, a Bayern pedig a második forduló után újra vereséget szenvedett a bajnokságban.

A következő mérkőzést a Holstein Kiel ellen játszuk a DFB-kupában, január 13-án. A bajnokság 14. fordulójának szombati játéknapján a Lipcse a Dortmunddal csap össze és ha nyer, az első helyre ugorhat a tabellán.

A mérkőzés találatai

Robert Lewandowski – 0:1 (20′)

 

Leon Goretzka – 0:2 (26′)

 

Jonas Hofmann – 1:2 (36′)

 

Jonas Hofmann – 2:2 (45′)

 

Florian Neuhaus – 3:2 (49′)

 

Vereséget szenvedtünk a Csikóktól; veszélyben az első helyünk | Összefoglaló: BMG 3-2 FCB
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top