Bundesliga

Flick: Nem akarok új játékosokat / Coman ott lesz a keretbenA Bayern mestere a péntek esti, Mönchengladbach otthonában lejátszandó mérkőzés kapcsán válaszolt az újságírói kérdésekre.

A személyi helyzetről: Serge Gnabry esetében várnunk kell, még vannak fájdalmai. Kingsley Coman viszont már teljesértékű edzésen vett részt, ott lesz a keretben.

A meccsről: Azt várom a csapatomtól, hogy labda nélkül és labdával is egységes fellépést tanúsítsanak. Intenzitásra és dinamikára van szükségünk, kiegyensúlyozottan és magabiztosan kell pályára lépnünk.

A Gladbachról: Marco Rose kiváló munkát végez az edzői stábjával, továbbfejlesztették a csapatot. A Bajnokok Ligájában aratott nagyágyúk elleni sikerek is lenyűgözőek. Bátran támadnak és az utolsó harmadban összeszokottan játszanak. Nagyon gyorsak és jól szűkítik le a területeket. Nagyon tetszik az a stílus, ahogyan játszanak.

Video: Flick über Gladbach: "Muss... - Sportschau - ARD | Das Erste


Arról, hogy az elmúlt meccsek elején bealudtak: Nyilván foglalkoztunk ezzel és más hozzáállással akarunk pályára lépni. Jobban észnél akarunk lenni a párharcoknál és labda nélkül is többet akarunk futni, ez fontos. Hátul nem szabad csak Manuban reménykednünk. A támadások is csak közösen mennek. Más hozzáállásra van szükségünk már az elejétől. Meg kell mutatnunk, hogy képesek vagyunk teljesíteni, a csapatban megvan ez a mentalitás. A Gladbachnak jó egyéni játékosai vannak és gyorsak – tudjuk, hogy ezek a meccsek már a múltban is nagy jelentőséggel bírtak.

A védelemről és a lehetséges érkezőkről: A korona miatt szinte egyik csapat sincs egyszerű helyzetben. Én nem akarok új játékosokat, ez a keret marad a szezon végéig. Nagyon jók a kvalitásaink, nem látom veszélyeztetve a céljainkat. Van még út felfelé, ezt minden játékos tudja és ezen kell dolgoznunk. A védekezés mindig fontos, ezzel nyomás alá tudjuk helyezni az ellenfelet.

Hol játszik Kimmich? Joshua Kimmich a hatos poszton fog játszani.

Pavardról: Benjamin nagyon jó második félévet játszott 2020-ban. A sérüléséig ő volt az egyik legstabilabb játékosunk, remek fejlődésen ment keresztül. A sérülése után viszonylag gyorsan a rendelkezésünkre állt. Jelenleg hiányzik belőle az, hogy fel-alá masírozzon a vonal mentén, talán még mindig nem teljesen 100 százalékos. Az edzéseken is hiányzik belőle pár százalék. Mint mindenki más, ő is minden támogatást megkap tőlünk. Ki fog jönni ebből a hullámvölgyből, az edzői stábbal ez a mi feladatunk is egyben.

Az új igazolásokról: Már többször is elmondtam, miért van pár játékosnak kezdeti nehézsége. A csapat bátor filozófiával és magas intenzitással játszik, ez magas készültséget követel. Mindenki profi, de mindenkinek megvan a maga kis története – az új játékosoknak jót tenne, ha még több edzésünk lenne, viszonylag későn érkeztek meg hozzánk. De ebben a nehéz helyzetben is mi vagyunk a listavezetők.

A lehetséges távozókról: Nem tudok lehetséges távozóról, de bármikor felgyorsulhatnak az események. Zirkzeenek nagyszerűek a kvalitásai és képes arra, hogy jó fejlődésen menjen keresztül. Pár hétig nem edzett – megkapja a lehetőséget, a Bayern II-ben is. A profikkal való edzéseken sokat tanulhat, de az U23-mas csapatban kell megmutatnia a képességeit és azt, hogy a csapat szolgálatába áll. Jó a kapu előtt, technikás és dinamikás játékos. Javi Martínezről sem tudok semmit. Feltételezem, hogy mindketten kerettagok lesznek az elkövetkezendő fél évben.

Flick: Nem akarok új játékosokat / Coman ott lesz a keretben
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top