Egyéb

Hansi Flick lett az év személyisége Németországban – „Egy lapon van a legnagyobbakkal”



Hansi Flick irányítása alatt a Bayern egyedülálló, kis túlzással makulátlan évet tudhat maga mögött – jó játék, sok gól és kiváló csapatösszhang és számos rekord mellett mindent megnyertek, amit csak lehetett. A Bayern mestere nem csak a saját számlájára írja a sikereket, hanem a játékosok és az edzői stáb érdemeit is mindig kihangsúlyozza.

A Kicker által 1990 óta megtartott év embere, személyisége szavazáson Hansi Flick is lett a kiválasztott – az 55 éves szakember Erich Ribbeck (1992), Thomas Helmer (1996), Lothar Matthäus (1999), Oliver Kahn (2001), Michael Ballack (2002), Franck Ribéry (2008, 2013) és Bastian Schweinsteiger (2010) után a nyolcadik müncheni személy, aki megkapta ezt a kitüntetést.

Fifa-Wahl: Deshalb wurde Jürgen Klopp Welttrainer statt Hansi Flick

Hermann Gerland a Kickernek adott nyilatkozatában indokolta Hansi Flick elismerést:

„Dolgoztam Louis van Gaal, Pep Guardiola, Heynckes és ellenfélként Jürgen Klopp mellett is – engedjenek meg egy megalapozott ítéletet: Hansi Flicket egy lapon említem ezekkel a nagyságokkal, a legnagyobb edzőszemélyiségek közé tartozik. Egy egy remek nagykövete a klubnak. Segédedzőként soha nem esett nehezére meggyőznie a sok sztárt a Bayernnél. Soha nem hallottam kétségeket iránta. A játékosok gyorsan észrevették, hogy egy kompetens szakemberrel van dolguk. Ő egy abszolút csapatember. Ha kell, begyűjti a munkatársak tanácsát és támogatja őket, ha ezáltal fejlődést tud bevezetni. Nem tartja magát mindentudónak.”

Hansi Flick lett az év személyisége Németországban – „Egy lapon van a legnagyobbakkal”
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top