Egyéb

Globe Soccer Awards: Lewa, Flick és a Bayern az év legjobbjai – „Üdvözlet az apámnak!”Több egyéni díjat is kaptak, most újabb kitüntetésben részesültek a Bayern talán legnagyobb sikerkovácsai: Hansi Flick és Robert Lewandowski ezúttal a dubaji Globe Soccer Awards 2020 gálán lettek az év legjobbjai – az év klubjának pedig szintén nem meglepő módon a Bayern Münchent választották meg.

A díjazottak listájáról egy 23 fős zsűri hozta meg a döntést – többek között ennek a tagja volt Felix Brych német játékvezető is. Lewandowski pár nappal karácsony előtt megkapta a FIFA év játékosának járó díjat Gianni Infantinotól, az olasz vezető ezen a nem akkora presztízzsel bíró gálán is a tiszteletét tette – csakúgy, mint Lewa. A helyszínen viszont nem jelent meg Hansi Flick, aki a családdal tölti a szűkös idejét.

Lewandowski: „Ezek a díjak nagyon sokat jelentenek nekem, szeretném megköszönni a csapatomnak és az edzői stábnak is. Hihetetlen amit elértünk. Különleges üdvözlet illeti az apámat, aki az égből nézett le rám. Sajnos nem láthatott profiként a pályán, de az első lépéseimnél ott volt a gyepen és hitet adott nekem ahhoz, hogy ilyen díjakat nyerhessek. Ezek a kitüntetések az apámmal eltöltött közös időre emlékeztetnek.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

bayernszektor (@bayernszektor) által megosztott bejegyzés

Robert minden szabályt betartott, így az utazás nem veszélyezteti a január 3-ai játékát a Mainz ellen, valószínűleg a december 29-ei felkészülésen is ott lehet majd.

Flick: Nagy megtiszteltetés ez számomra, a hihetetlen csapatom nélkül mindez nem jöhetett volna létre. A legjobb játékosok álltak a rendelkezésemre és az edzői stábom is komoly részt vállalt a sikerekből. Tavaly a legjobb teljesítményünket nyújtottuk és megpróbáltuk a játékosainkat a lehető legjobban felkészíteni. A szezon során egyre magabiztosabbak és jobbak lettünk – ez az edzői stáb érdeme.”

Az év legjobbjai mellett az évszázad legjobbjait, Cristiano Ronaldót, a Real Madridot is díjazták.

Globe Soccer Awards: Lewa, Flick és a Bayern az év legjobbjai – „Üdvözlet az apámnak!”
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top