Bundesliga

„Nyugalomra van szükségünk / Sanét meg fogja erősíteni a lecserélése” – Reakciók: B04 1-2 FCB



Az év utolsó, Leverkusen elleni 2-1-es győzelmet követő nyilatkozatok.

Hasan Salihamidzic: Nehéz meccs volt, egy topmérkőzés. Eleinte nagyon nehezen lendültünk bele, de az első félidő utolsó tíz percében és a második félidőben már jobban mentek a dolgok. A végén megérdemelten győztünk. A csapat mentalitása nem csak ma, hanem az egész évben lenyűgöző volt, rendkívül jól csinálták, ehhez csak óriási gratuláció társulhat az edző stáb és a játékosok számára. Nagyon elégedettek vagyunk. Az elmúlt hetek nehezek voltak, most pár nap nyugalomra van szükségünk. Sokat utaztunk és sok meccsünk volt, de az új évben is támadni akarunk: A Bajnokok Ligájában és a kupában tovább akarunk jutni és meg akarjuk nyerni a bajnokságot. Nagy versenytársaink vannak, de jól játszanak a srácok.

Sanéról: A srác tényleg nagyszerű. Súlyos sérülés után tért vissza. Teljes mértékben hiszek benne. Megvannak a nekünk szükséges kvalitásai, és ez biztosan a segítségünkre válik majd.

Video: Reaction to Leverkusen v FC Bayern

Hansi Flick: Feltétlenül győzni akartunk, tapasztalhattuk is a csapat akaratát. Ismét egy figyelmetlenség által kerültünk hátrányba, jelenleg minden hibánkat megbüntetik. De a csapatnak megvan a kvalitása ahhoz, hogy az ilyen meccseken mindig felálljon és az utolsó másodpercekben a saját erősségeiben bízva győzni tudjon. Ez egy olyan lezárása volt az évnek, amelyet mindannyian szerettünk volna, győzelemmel akartunk Leverkusenből hazautazni. Fantasztikus évet zártunk.

Sané lecseréléséről: Ha cserélünk, akkor értelmesen kell tennünk. Thomas nélkülözhetetlen, Serge nagyszerű fejlődésen ment keresztül. Csak Leroy maradt opcióként, őt kellett lecserélnem. Végsősorban az a cél, hogy a csapat sikeres legyen, mindenkinek be kell állnia emögé. Ez meg fogja erősíteni őt. Így akartunk ma reagálni, mert nem volt más lehetőségünk.




Leroy Sané (r.) verlässt nach seiner Auswechslung enttäuscht den Platz

Thomas Müller: Ez olyan volt, mint egy döntő. Meg akartuk mutatni, hogy mi vagyunk Németország legjobb csapata, de azt is megállapíthatjuk, hogy a Leverkusen egész közel van hozzánk. Meg tudtak minket sebezni. Azzal, hogy hátrányba kerültünk, nem könnyítették meg a dolgunk, az előző meccseken sem volt volt egyszerű. De ez is jelzi a kvalitásainkat. Az utolsó másodpercekben szerzett győztesgól passzol a 2020-ról szóló hollywoodi filmünkbe. A harci energiánk és mentalitásunk miatt talán megérdemelten győztünk, nagyon sokat tettünk bele. Láthattuk, hogy mindkét csapat elfáradt az év végére, de érzésem szerint mi jobban nyomtunk – a végén volt egy kis szerencsénk is.

Sané lecseréléséről: Szerintem nem sokára másképp fognak beszélni Sanéról. Őszintén szólva kemény volt neki, hogy lecserélték, de kibírja. Csapatként abszolút támogatjuk őt, nem aggódom miatta. A sebességével és a fineszességével fog még meccseket eldönteni a javunkra.

Robert Lewandowski: Mindig többet akarunk. Az új évben továbbra is győzelemről győzelemre szeretnénk haladni. Az elmúlt időszakban mindkét csapat számára nagy volt a terhelés, ezt észrevehettük, hiányzott a lendület. Volt pár téves passzunk is. A Leverkusen talán kontrollálta a játékat, de csapatként megmutattuk, hogy milyen szenzációsak vagyunk.

Sanéról: Időre van szüksége. Szerinten az új évben meg fogja mutatni a kvalitásait, én szorítok nekil. Ő egy szuper srác, egy szuper játékos, szükségünk lesz rá tavasszal.

Leroy Sané: Mindenekelőtt áll az öröm, hogy végül meg tudtuk nyerni ezt a fontos meccset – mindegyik versenysorozatban jól állunk. A lecserélésem az első pillanatokban meglepő volt számomra, de előfordulhat. A lefújás után a csapat rögtön mellém állt és mindannyian együtt örültünk a győzelemnek. Érzem a csapat bizalmát és nagyon jól érzem magam a Bayernnél. Én vagyok a saját magam legnagyobb kritikusa, én is tudom, hogy az elmúlt hetekben nem tudtam előhívni a teljesítményemet. De ez változni fog. Nagyon hosszú sérülésen vagyok túl, ősszel is megsérültem egyszer. A koronás menetrendben nagyon nehéz volt számomra, hogy megtaláljam a megfelelő ritmust. Örülök, hogy egy pár napig futball nélkül, a családom, a gyermekeim körében lehetek. 2021-ben mindent megteszek, hogy megháláljam a klub bizalmát.




Sané wurde in der 32. Minute ein- und in 68. Minute wieder ausgewechselt

Peter Bosz, a Leverkusen edzője: Ha a 90 percet tekintjük, akkor a Leverkusen edzőjeként az a véleményem, hogy nem érdemeltünk vereséget. Intenzív meccs volt, de egyik csapattól sem volt nagyszerű a játék. Bátran játszottunk, de a vezetés után két buta gólt kaptunk. Tanulnunk kell ebből, ha meg akarjuk nyerni az ilyen rangadókat. Ha nem is játszottunk szuperül, nem szabadott volna veszítenünk ma. Nem tudok magyarázatot adni rá.

Lukas Hradecky, a Leverkusen kapusa: Két felesleges gólt kaptunk és ez pontokba került, ami hihetetlenül bosszantó. De az élet megy tovább. Ma csalódottság uralkodik, de erős 2020-at zártunk. Ma ugyanazon a szinten voltunk, mint a Bayern, végül érdemtelen vereséget szenvedtünk. Az első félidőben dominánsan játszottunk, talán egy pár lehetőséggel többet is ki kellett volna dolgoznunk.

„Nyugalomra van szükségünk / Sanét meg fogja erősíteni a lecserélése” – Reakciók: B04 1-2 FCB
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top