Bundesliga

Lewa bombaformában, a Bayernt nem lehet leírni | Statisztikák: B04 1-2 FCB



A Leverkusen elleni idegenbeli 2-1-es győzelemmel kapcsolatos érdekességek, statisztikák.

BAYERN ÉS HANSI FLICK-STATOK

A Bayern a Bundesliga történelmének első csapata, amelyik sorozatbeli hét mérkőzésén szerzett pontot úgy, hogy hátrányból kellett felállnia. A Rekordbajnok összessébében már 15 pontot gyűjtött hátrányból.

Az első 13 bajnokiján már 39 gólt lőtt a Bayern – csak kétszer, 2015/16-ban (40) és 1976/77-ben sikerült ennél többször (44). Utóbbi Bundesliga-rekord is egyben.

Hansi Flick átlagban 2,54 pontot szerzett az eddigi Bundesliga-karrierje során – ezzel jelenleg megelőzi a Bundesliga történelmének „legeredményesebb” edzőjét, Pep Guardiolát, aki 2,52 pontra volt képes a bajorok edzőjeként a legalább 25 meccset abszolvált edzők listáján.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

bayernszektor (@bayernszektor) által megosztott bejegyzés


JÁTÉKOS-STATISZTIKÁK

Robert Lewandowski a 17. gólját szerezte a Bundesligában – 13 forduló után ez Gerd Müller 68/69-es és 76/77-es ligarekordjának a beállítása.

Robert Lewandowski először tudott duplázni a Leverkusen ellen, összességében pedig 22 csapat ellen lőtt már legalább két gólt.

Lewandowski szerezte a Bayern legutóbbi öt gólját a Bundesligában.

Legutóbbi öt góljából hármat fejjel szerzett a Bayern. Lewa a 32. bajnoki találat szerezte így, a részletes adatgyűjtés óta csak Kevin Kurányi (33) és Stefan Kießling volt nála eredményesebb a fejével (36).

Thomas Müller a hetedik gólpasszát adta a Bayern és Lewandowski első találatánál – Comannal holtversenyben ő a legjobb előkészítő a ligában.

Thomas Müller összességében már a 30. gólját készítette elő Lewandowskinak.

A 42 nap után visszatérő Joshua Kimmich adta a győztesgólt megelőző passzt, ez volt az ötödik asszisztja az idei Bundesliga-idényben.

Lewa bombaformában, a Bayernt nem lehet leírni | Statisztikák: B04 1-2 FCB
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top