Bundesliga

Eredményes évzáró – élen zártuk 2020-at | Leverkusen 1-2 Bayern



Egy néhol barátságos hangulatú, néhol jó iramú mérkőzésen a Bayern ezúttal is hátrányból felállva, de nem annyira meggyőző teljesítményt nyújtva ismét Lewandowski duplájával tudott győzni – a három pontot jelentő találatra egészen a 93. percig kellett várnunk. 

A képen a következők lehetnek: 2 ember, sportoló emberek, , szöveg, amely így szól: „BAYERN SZEKTOR T.. armenia A BUNDESLIGA ÉLÉRŐL VÁRJUK AZ ÚJÉVET! 1904 BAYER Leverkusen BAYERN MUNCHEN 1-2 Schick (14') Lewandowski 43', 93')”

🔴 Bayern:

Neuer – Davies, Lucas, Boateng, Süle – Alaba, Tolisso (Kimmich 68′) – Gnabry, Müller, Coman ((Sané 32′ (Musiala 68′)) – Lewandowski

🔄 Padon maradtak:

Nübel – Pavard, Costa, Choupo-Moting, Roca, Richards

🆚 Leverkusen:

Hradecky – Sinkgraven, Tapsoba, Tah, Dragovic – Amiri, Baumgartlinger, Wirtz – Diaby, Schick (Alario 82′), Bailey (Demirbay 74′)

🔄 Padon maradtak:

Lomb – Jedvaj, Wendell, Weiser, Gedikli, Bellarabi, Türkmen



Az első félidő:

Negyedórányi, komoly helyzet nélküli mezőnyjáték után a Leverkusen egy szöglet utáni kapáslövésből megszerezte a vezetést – ez volt a sorozatbeli hetedik meccs, amelyen a Bayern hátrányba került: ezúttal Patrick Schick vette be gyönyörűen Neuer kapuját. 1-0.

 

Újabb 15 perccel később ismét gólt lőtt a cseh támadó, de milliméteres lesállás miatt ezt érvénytelenítette a játékvezető. A Bayern a meccs ezen szakaszában továbbra is kaput el nem találó lövés nélkül játszott és nem okozott komoly veszélyt Hradecky számára.

🔄 Pár perccel később jött az újabb csapás: Coman elcsúszott és nem tudta folytatni a játékot, Sané váltotta.

A 43. percben aztán váratlanul jött a szerencsés egyenlítés: Müller beadása, illetve a kapus és a védő szerencsétlenkedése után az üresen álló Lewandowskinak csak az üres kapuba kellett bólintania a labdát. 1-1!

 

Az első félidő statisztikája:



A második játékrész:

Sokáig csak jó iramú mezőnymunka folyt a pályán, a Leverkusennek volt pár gyenge távoli kísérlete, a Bayernnek pedig szintén pár erőtlen próbálkozása – a 66. percben Gnabry előtt adódott egy lehetőség, Müller kiugratása után a hosszú sarkot célba véve a kapus védte a lövését.

🔄 70 perc elteltével jöttek az újabb váltások: A csereként beállt Sanét és Tolissot a visszatérő Kimmich és az ifjú titán Musiala váltotta. Csalódottságát kifejezve Leroy úgy tűnt, hogy az öltöző felé vette az irányt, de később a lelátón figyelte az eseményeket.

Nyolc perccel később a 17 éves Jamal Musiala lábában ott volt a három pont, de sajnos csak a kapufát találta el. A játék csordogált, az eredmény pedig nem változott – egészen a 93. percig: Robert Lewandowski ismét megmentette a csapatot, a Wolfsburg elleni dupláját követően a Leverkusennek is bevágta a második találatot – ezzel a Bayern nyert és a Bundesliga élén zárta a 2020-as évet is.

Statisztika:

A következő meccsre január 3-án, a Mainz ellen kerül sor.

Eredményes évzáró – élen zártuk 2020-at | Leverkusen 1-2 Bayern
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top