Hétközi forduló zajlik a Bundesligában, amelynek 12. játéknapjához érkeztünk. Az ellenfél a még mindig veretlen VfL Wolfsburg lesz.

11 forduló után 5 győzelemmel és 6 döntetlennel szerénykedik az ötödik helyen az Oliver Glasner vezette Wolfsburg, amelynek legjobbjai a címvédő Bayern München otthonába is elutaznak. A 46 éves osztrák vezetőedző keretében ott lesz a kilenctalálatos Wout Weghorst, illetve az idei Bundesliga-szezon egyik legjobb középpályása, Maximillian Arnold (2 gól, 2 assziszt) is. Ők szerezték a Farkasok legutóbbi négy gólját a német bajnokságban, sőt, Weghorst duplázott az ezt megelőző fordulóban, az Eintracht Frankfurt elleni 2-1-es győzelem során. Akik viszont biztosan nem lesznek ott a találkozón, az a játékmester, Yunus Malli, a svájci Mehmedi és Steffen, valamint a brazil hátvéd, William.

A Bayern München utóbbi mérkőzésein visszatérő probléma volt a rengeteg kapott gól (viszonyításképp a Wolfsburg hattal kevesebbszer kapitulált, mint a bajorok). A legutóbbi tizenegy meccsén csak egyszer hozta le bekapott találat nélkül a Bayern, ám ez a statisztika némiképp megszépülhet, ha az előző egymás elleni mérkőzések formáját mutatja Hansi Flick csapata, hiszen az elmúlt három Wolfsburg elleni mérkőzésen 12 bajor gól született, míg a Zöldek egyszer sem tudtak betalálni (6-0, 2-0, 4-0). Az újra megsérülő Tanguy Nianzou, illetve Leon Goretzka, valamint a jövőre visszatérő Kimmich nem segíthet e siker megvalósításában, de kérdéses Martínez és Zirkzee játéka is.

A mérkőzést 20:30-as kezdéssel a Sport 1-en tudjátok követni, élőben!

Nyilatkozatok

Hansi Flick: „Oliver Glasnernek jó elképzelése van a labdarúgásról és jól is valósítja ezt meg a csapata. Volt elegendő idejük felkészülni. Nagyon eredményesek és mohók a gólra. Mindkét meccs fontos lesz számunkra, olyan akadályok, amelyeket át akarunk ugrani – lehetőleg három ponttal fog sikerülni. […] A középpályán van két játékerős emberük, Arnold és Schlager, imponál ahogyan teljesítenek. Látják a mélységeket és nagyon jól építik a játékukat. Weghorst személyében az övék a Bundesliga egyik legjobb támadója. Szeret gólokat szerezni, a testalkata is megvan hozzá, jó fegyver a farkasok számára. Brekalo is nagyon jó a szélen – jól fejt ki nyomást és kényszeríti hibákba az ellenfelet, labdaszerzésből pedig nagyon gyorsan tudja megjátszani a labdát – ez is Glasner ötlete. Ezenkívül pontrúgásoknál is sok lehetőség áll rendelkezésükre. Óvatosnak kell lennünk.” Bővebben…

Oliver Glasner, a Wolfsburg trénere:  „Nincs sok reményünk, annak ellenére, hogy egy meggyengült Bayernnel játszunk. Ők a jelenlegi triplázók. Nagy keretük és minőségi játékosaik vannak. Mindazonáltal sok önbizalmat gyűjtöttünk be a pozitív eredményeinkből, viszont rendkívüli teljesítményre lesz szükségünk, hogy valamilyen sikert érjünk el.”

Előzetes kezdőcsapatok

Bayern: Neuer – Pavard, Boateng, Alaba, Hernandez – Musiala, Tolisso – Gnabry, Müller, Coman – Lewandowski

Wolfsburg: Casteels – Mbabu, Pongracic, Lacroix, Roussillon – Schlager, Arnold – Baku, Philipp, Brekalo – Weghorst

A veretlen Farkasokat fogadjuk | Előzetes: Bayern vs Wolfsburg
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top