Majd’ egyharmadához ér a Bundesliga 2020/21-es szezonja a soron következő, 11. játékhétvégén. Az ellenfél a második első osztályú idényében is egyelőre jól teljesítő Union Berlin, amely biztosan nélkülözi majd legjobb játékosát. Mutatjuk, mit kell tudni a mérkőzés előtt!

Az elmúlt években megtanulhatta a Bayern, hogy Berlinben sosem könnyű játszani. Na, de nem az Union stadionjában! Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy mindössze egyszer találkozott a két klub a német fővárosban, méghozzá azon a mérkőzésen, amelyen újraindították a német focit a legelső karanténidőszak után, még májusban. Azon a meccsen az a Robert Lewandowski és Benjamin Pavard szerezte a gólokat, akik a mostani összecsapáson is a nagy eséllyel a kezdőbe kerülhetnek.

Hansi Flick az előző, tét nélküli utolsó BL-csoportmeccsen is rotált csapatán, így ezúttal is a jelenlegi legjobb Bayern-kezdőre lehet számítani. A csak jövőre visszatérő Kimmich és Martínez biztosan nem lesz a keretben, viszont visszatérhet az elmúlt hetekben kimaradó Corentin Tolisso. A bajorok november hónap eleje óta a győzelem-döntetlen-győzelem sormintát követik, így a múltheti, Lipcse elleni 3-3 után a 3 pont következne. Természetesen mindez csak játék a számokkal és egészen biztos, hogy Hansi Flick és fiai innentől már nem akarnak pontokat veszteni. Na, meg kapitutlálni, hisz hat klub is van, amely kevesebb bekapott találattal rendelkezik, mint a címvédő.

Az Union Berlin nem éppen a legjobb állapotában várja a találkozót, hiszen az előző fordulóban vereséget szenvedtek a városi rivális Herthától, ráadásul azóta a meccs óta meg is fogyatkozott a támadósoruk, hiszen kidőlt a csapat gólvágója, a Bundesliga-veterán Max Kruse, aki a piros-fehérek 22 góljából 11-ben szerepet vállalt. Rajta kívül az eltiltott Andrich sem léphet a gyepre, illetve kérdéses a tapasztalt Christian Gentner játéka is. A csapatot két és fél éve irányító Urs Fischernek tehát szinte csodára lenne szüksége, hogy megállítsa az újabb sikerekre hajtó Bayern Münchent. Hogy ezt miképp próbálják meg, azt 18:30-tól a Sport 2 csatornáján követhetitek élőben!



Nyilatkozatok

Urs Fischer, a Union vezetőedzője: „Nagy feladat lesz. Mindent pontosan kell csinálnunk. A Bayern, még ha nincs is a legjobb napja, képes mérkőzéseket nyerni. Nagyon falánkok. Amikor labda nélkül játszunk, biztosra kell mennünk, hogy nem legyen bennük kényszer, hogy focizzanak. Meg kell őket zavarnunk, bele kell állnunk az egy az egy elleni szituációkba és rájuk kell tapadnunk. Ugyanakkor a támadás is része a játéknak. Bátornak kell lennünk és túlélni a nyomásokat. Így lehet megfenyegetni a Bayernt.”

Hansi Flick: „Csak pozitívan lehet rájuk [a Unionra] tekinteni. Nagyon nagy szenvedéllyel és fizikai jelenléttel mennek bele a párharcokba. Max Kruse természetesen nagyon fontos igazolás volt számunkra – ő egy nagyon intelligens játékos, de sajnos nem léphet pályára. Mindig ki tudnak szabadulni a nyomás alól. Utánunk és a Dortmunddal együtt nekik van a legtöbb góljuk, sok olyan játékosuk van, akik képesek betalálni. Nagyon intenzív meccs lesz, fel kell készülnünk rá.” Bővebben…

Előzetes kezdőcsapatok

Union: Luthe – Friedrich, Knoche, Ryersen – Trimmel, Griesbeck, Prömel, Lenz – Ingvartsen, Bülter – Awoniyi

Bayern: Neuer – Pavard, Boateng, Alaba, Lucas – Goretzka, Roca – Gnabry, Müller, Coman – Lewandowski

 

Fővárosi kirándulás | Előzetes: Union – Bayern
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top