Bundesliga

Berlinben botlottunk | Union 1-1 Bayern



Az első félidőben motiválatlan, fásult Bayern nem tudott mit kezdeni a lelkes és fitt, jól kontrázó Union Berlin otthonában. A hazaiak gyors lerohanását csak a második félidőben tudták kompenzálni a müncheniek, de a győzelemhez már nem maradt elegendő átütőerő Flick csapatában. 

A képen a következők lehetnek: egy vagy több ember és sportoló emberek, , szöveg, amely így szól: „BAYERN SZEKTOR ATAR DIRWAW 1.FCUNION UNION 1.FC BIERLIN 23 PRÖMEL 911 LELKETLEN JÁTÉK, EGY PONT BERLINBEN FCUNON 1-1 GBAYERN MUNCHEN Prömel Lewandowski”

🔴 Bayern:

Neuer – Pavard, Boateng, Alaba, Davies – Goretzka (76. Tolisso), Musiala (63. Sané) – Gnbary (88. Choupo-Moting), Müller, Coman – Lewandowski

🔄 Padon maradtak:

Nübel – Costa, Sarr, Hernández, Roca, Richards

🆚 Union Berlin:

Luthe – Trimmel, Friedrich, Knoche, C. Lenz – Prömel, Griesbeck (71. Ryerson) – Becker, Ingvartsen (36. Teuchert), Bülter (71. Endo) – Awoniyi (90. Gentner)

🔄 Padon maradtak: 

Karius – Gogia, Maciejewski, Gießelmann



Az első félidő:

Egyetlen perc sem kellett a hazaiak első komoly helyzetéhez: egy kiugratás után a védelem nem volt a helyzet magaslatán, Manuel Neuer egy az egyben védett óriásit. Két perccel később jött az újabb lehetőség, ami után már örülhettek a berliniek: egy szöglet után Prömel fejjel vette be a kapunkat, ez volt a 25 éves játékos első Bundesliga-találata … 1-0!

 

A nyolcadik perc után Lewa passzából Gnabry indulhatott volna meg, de belebotlott a labdába – pedig ebben ott volt a gólhelyzet. Újabb három perc telt el a következő hazai kapuratartó lövésig, egy távoli kísérlet miatt kellett résen lennie Neuernek. Nagyon jó kontrajtéka miatt a 22. percben is életveszélyes támadást vezetett az Union – Alabát lerázva a csatár nemsokkal tévesztette el Manu kapuját.

A 25. percben Lewandowski járt úgy, mint korábban Gnabry, csak a lengyel nem a labdában, hanem magától esett el, a 33. percben pedig Alaba próbált meg távolról betalálni, sikertelenül. Ezután inkább csak mezőnyben folyt a játék, a Bayern átütőerő nélkül játszott.

Az első félidő statisztikája:



A második játékrész:

Fordulás után a Bayern nagy nyomást fejtett ki az ellenfél kapujára, de komoly helyzetet nem igazán tudtak felmutatni a lelkesen védekező és kontrázó kiscsapat ellen.

🔄 A 63. percben nyúlt először a csapatához Hansi Flick, Musialát Leroy Sané váltotta.

Két perccel a csere után Müller próbálkozott egy 20 méteres, félmagas lövéssel, de ez nem okozott gondot a kapus számára – ellenben a 67. percben történt szituáció: Coman a baloldalon meghúzva tette be a labdát, Lewa lövésénél Luthe tehetetlen volt. 1-1!

Az egyenlítőgól után a Bayern koncentráltabban játszott, de helyzetet nem igazán láthattunk, a mi térfelünkön viszont Endo lövését Neuernek kellett védenie.

🔄 A 75. percben jött az újabb csere: A problémákkal küzdő Goretzkát a kisebb sérüléséből visszatérő Tolisso váltotta.

A 90. percben a Bayern megszerezhette volna a három egységet, de Luthe brutálisan védett, Sané fejesét kellett a gólvonalról hatástalanítania. Végül igazságos döntetlen született.

Statisztika:

Nincs megállás, a Bayern szerdán már a Wolfsburg csapatát fogadja.

Berlinben botlottunk | Union 1-1 Bayern
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top