Bajnokok Ligája

Neuer: Musialán nem lepődtünk meg, Coman jó hatással van ránk, Nübel…Manuel Neuer a Lokomotiv Moszva elleni utolsó, hazai BL-meccs előtt vett részt sajtótájékoztatón.

A terhelésről: Ismerjük az angol heteket, már a normális hetek számítanak szokatlannak. Ebből januárban és februárban lesz a legtöbb – pár játékos számára ez jó hír, valakinek viszont a ritmusra van szüksége. Mindennek megvannak az előnyei és a hátrányai.

Az IFFHS év kapusa díjról: Ha a hosszú sérülésemre gondolok, különleges, hogy 34 évesen ismét megkaphattam ezt a kitüntetést. Mindannyiunk számára különleges, ha a csapatból kap valaki egy ilyen díjat. Ez nem csak a kapus érdeme, hanem a védelem mellett is szól – szívesen osztozom benne.

A kapott gólokról: Túlságosan sok gólt kapunk. Elemezzük a dolgot, javítunk a folyamatokon és megpróbáljuk ezeket holnap jobban megvalósítani.

Comanról: Egy sérülékeny játékosnak fontos, hogy bízzon a szervezetében – Kingsley is ezt teszi most. Nagyon flexibilis és gólveszélyes, szélsőként különösen fontos ez a stabilitás. Nem csak lábbal, hanem már fejjel is eredményes és ez nagyon jót tesz nekünk – ráadásul nagyon gyors, alig lehet tartani, jobban bízik a távoli lövéseiben is. Magabiztos, nagyon jó hatással van ránk.

fcbayern.deNübelről: Sokat tudunk tanulni egymástól. Profitálunk ebből és jó kapcsolatban vagyunk, szerintem is jó volt az Atletico ellen. Az edző dönt, hogy mikor van egy játékosnak szüksége a pihenőre.

Müllerről és Boatengről: Nagyon jó állapotban vannak, mindketten egy eredményes csapat játékosai. Szerintem teljes mértékben és kizárólag a Bayernre és az egyéni teljesítményükre koncentrálnak. Löw nem teljesen zárta be előttük a kaput. Én nem tudok a válogatottságról állást foglalni, a felelősök döntenek erről.

Musialáról: Nem lepődtünk meg, korán felismertük a képességeit. A restart után már a profikkal edzett, Lisszabonban együtt éltünk át mindent. Edzéseken mindig bizonyítja a képességeit, ő is a csapat alkotóeleme. Az edzői stáb érdeme is, hogy van bátorságuk bedobni őt.

A Lokomotiv Moszkváról: Elől nagyon veszélyesek, nagyon alaposan megfigyeltem őket – különösen a góloknál, amiket szereztek ellenünk. Jól kontráztak és az odavágó elején is voltak jó lehetőségeik. A kontroll a miénk volt, de volt sok jó szituációjuk. Fontos, hogy a védelem stabilitása jó legyen és a védelmi lánc is jól harmonizáljon.

A koráról: Egészséges vagyok és kedvem is van, úgy tapasztalom, hogy szükség van rám. Várom a meccseket és a feladatokat – élvezem a futballt, örülök a csapat visszajelzéseinek. Mindig vannak hullámvölgyek, de fontos, hogy ambíciózus maradjon az ember és visszaküzdje magát.

Neuer: Musialán nem lepődtünk meg, Coman jó hatással van ránk, Nübel…
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top