Bajnokok Ligája

Alaba, a négyszázados; Müller a legjobbak közt | Érdekességek: Atlético 1-1 Bayern



Összegyűjtöttük nektek a legérdekesebb számadatokat a Bayern München Madridban elért 1-1-es döntetlenjével kapcsolatban.

Játékosok

David Alaba 400. találkozóján lépett pályára a Bayern München színeiben. Több, mint tíz éve debütált (2010. február 10.), azóta pedig 349-szer kezdett és 51-szer cserélték be. Csak Neuer (402) és Müller (552) játszott nála több mérkőzést bajor mezben.

A mérföldkőt jelentő találkozón Alaba viselte a csapatkapitányi karszalagot, 110-szer ért labdába és 102 passza volt. Csak Niklas Süle vett részt nála többször a játékban a mezőnyből (117, 106).

A 28 esztendős osztrák védő különösen fiatal, 17 éves és 231 napos volt bemutatkozásakor. Csak a szintén kezdőbe nevezett Jamal Musiala (17 év, 115 nap) debütált nála fiatalabban. A tegnap este másik kiskorúja, Bright Arrey-Mbi pont ezen a találkozón játszott először a bajor klubban, 17 esztendősen és 250 naposan.

Csak Thomas Müller előzi meg David Alabát a jelenlegi keretből abban a tekintetben, hogy ki szolgálja legrégebb ideje a bajorokat. Müller 2008 augusztusában mutatkozott be a felnőtt csapatban.

Müller 47. találatát szerezte az UEFA Bajnokok Ligájában, ezzel pedig a mindenkori góllövőlista 10. helyére került. A legjobb tízben szerepel még a harmadik helyen álló és 71 gólos Robert Lewandowski is. Müller a közeljövőben akár a hetedik helyre is felugorhat, hiszen a már visszavonult Thierry Henry (50) és Andriy Shevchenko (48), valamint a Milannal csak az Európa-ligában szereplő Zlatan Ibrahimovic (48) áll nem sok különbséggel előtte.

Müller 2015 szeptembere után újra büntetőből szerzett gólt a BL-ben.

Bayern Munich Players on Social Media | Bleacher Report | Latest News, Videos and Highlights

Bayern

Véget ért ugyan a Bayern 15 mérkőzés óta tartó győzelmi sorozata, viszont 16 összecsapás óta veretlen a csapat. Legutóbb 2019 márciusában, a Liverpool ellen kapott ki a klub (1-3).

2017 áprilisa óta először fordult elő a Bayernnel, hogy egymás után négy BL-mérkőzésen is kapott gólt.

A bajorok 2009 októbere (vs. Bordeaux) óta nem abszolváltak olyan első félidőt a BL-ben, melynek során nem találták el egyszer sem a kaput.

A Monaco után a Bayern lett a második klub, amely két 18 éven alulival a kezdőjében lépett pályára egy Bajnokok Ligája-találkozón.

33 mérkőzéssel ezelőtt, a PSG ellen fordult elő utoljára a Bayernnel, hogy vesztésre állt a félidőben egy BL-mérkőzésen.

Müller agua la fiesta al Atlético

Egyéb

Az Atlético sosem vesztett (3 győzelem, 2 döntetlen) hazai BL-meccset az aktuális címvédő ellen. Sőt, hazai Bajnokok Ligája-találkozót legutóbb 2017 szeptemberében veszítettek el a Chelsea ellen (1-2), azóta pedig 24-szer szereztek pontot/pontokat (18 győzelem, 6 döntetlen).

A fiatal portugál, Joao Félix hármat szerzett az Atléico Madrid 5 góljából ebben a kiírásban.

Alaba, a négyszázados; Müller a legjobbak közt | Érdekességek: Atlético 1-1 Bayern
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top