Bundesliga

Nyert a Bayern, debütált Nianzou | VFB 1-3 FCB



A Bayern kilenc forduló után 22 pontot szerezve a legutóbbi négy szezon legjobb rajtját produkálta a ligában. A Stuttgart elleni mérkőzésen még az agilisan játszó hazaiak szereztek vezetést, de a Bayern egyéni kvalitásai miatt végül egyetlen pontot sem tudtak tudtak megtartani – Lewa, Coman és Costa találtak be. A meccs krónikájához tartozik Nianzou debütálása, valamint az, hogy a Dortmund hazai, Köln elleni vereségével a Bayern a szombati játéknap végén két ponttal vezeti a tabellát a Lipcse előtt.

A képen a következők lehetnek: 1 személy, , szöveg, amely így szól: „BAYERN SZEKTOR FC BAYER TAR IRMDS গাই IZZASZTÓ GYŐZELEM SVÁBFÖLDÖN 1-3 FGBAYERN MUNCHEN Coulibaly (20') ill. Coman (38'), Lewandowski (45+1'), Costa (88')”

🔴 Bayern:

Neuer – Pavard, Boateng (69. Nianzou), Alaba, Hernández (58. Süle) – Tolisso (83. Martínez) , Goretzka – Gnabry (69. Sané), Müller, Coman (69.Costa) – Lewandowski

🔄 Padon maradtak:

Nübel – Choupo-Moting, Roca, Musiala

🆚 Stuttgart:

Kobel – Mavropanos (59. Karazor), Kempf, Anton, Sosa – Endo, Mangala – Wamangituka, Förster, Castro (59. Klimowicz) – Coulibaly (82. Massimo)

🔄 Padon maradtak:

Bredlow – Kalajdzic, Stenzel, Klement, Egloff, Kaminski



Az első félidő:

A szerdán elhunyt Diego Armando Maradona emlékére egyperces gyásszünet előzte meg a mérkőzést, a kezdő sípszó után azonban nem sokáig kellett várni az első helyzetre: a harmadik percben Coman bedását Lewa a levegőben megnyúlva fejelte a kapufára.

Negyedórányi focizgatás és mezőnyjáték után a Stuttgart úgy talált be, ahogyan Hansi Flick a sajtótájékoztatón attól már óva intette csapatát: kontrából. Egy szélről beadott labdára Coulibaly érkezett üresen, nem is hibázott. 1-0.

⚽ Coulibaly (20′)

 

A gólt követő két-három percet jobban megnyomta a Bayern, Pavard lövését védenie is kellett a stuttgarti kapusnak – ezután viszont visszaállt a játék a korábbi, átütőerő nélküli mezőnyjátékra.

Kevéssel félóra után jött pár komolyabb helyzet: Gnabry a 34. percben próbálkozott egyet, de Kobelnek nem okozott problémát a 16-oson belüli lövés. Két és három perccel később Förster egy beadást kapásból lőtt épphogy mellé, a következő kísérletét pedig Neuernek kellett útját állnia.

A sváb találat helyett jött egy müncheni támadás, amelynek végén Coman a 16-oson kívülről a rövidbe lőtte a bogyót. 1-1, nagyon fontos találat volt!

⚽ Coman (38′)

 

Pár másodperccel később ismét a hazaiak voltak a sorosak: Egy védelmi könnyelműség után Förster újabb gólt lőtt – Neuert a szituáció előtt minimálisan lerántották, ezért a játékvezető – talán egy kicsit szőrös szívvel – , de videózás után érvénytelenítette a találatot.

❌ A szabálytalan gól.

 

A stuttgartiak vezetőgólja helyett ismét jött a fordulat: Coman és Gnabry lövése után a 45+1. percben Alaba felpasszával Coman indult meg felfele, majd a távoli lövést megeresztő Lewának passzolta a labdát. A lengyel a 16-oson kívülről vette be a balalsót, ezzel a Bayern előnnyel mehetett a félidőre!

⚽ Lewandowski (45+1)

 

Az első félidő statisztikája:



A második játékrész:

A második félidő első komolyabb helyzete a remekül játszó Coman előtt adódott az 55. percben – szépen játszotta magát tisztára, majd nem volt rest kapura lőni. Nem volt rossz kísérlet, de a kapu fölé vágódott.

🔄 Alig egy óra játék után jöttek a meccs első cseréi. A Bayernnél elsőként az utoljára egy hónappal ezelőtt játszó, fizikai állapota miatt kritizált Süle érkezett a reklámtáblának vágódó Lucas Hernandez helyére – Alaba így vissza is térhetett korábbi pozíciójába balbekként. Hét perccel később újatt két játékos érkezett a pályára: Gnabry, Coman és Boateng helyett Sané, Costa és az első Bayern-meccsén pályára lépő Nianzou érkezett!

Tanguy Nianzou

Meddő mezőnyjáték és enyhe helyzetecskék után a 73. percben  jött egy komolyabb Stuttgart-helyzet, Wamangituka beadását Mangala lőtte mellé úgy, hogy Süléről vágódott le a labda.

🔄 A 83. percben újabb csere, ezúttal kényszerűségből: Tolisso rosszul lépett, azonnal jelezte a cserét – szerencsére a saját lábán tudott lejönni, de nem zárható ki, hogy a látottnál komolyabb sérülést szenvedett. Javi Martínez váltotta.

Egygólos vezetése miatt a Bayern nem dőlhetett hátra, a 85. percben újabb lehetősége volt a hazaiaknak a gólszerzésre, Anton lövése azonban elment a kapu mellett. Egy perccel később Neuernek kellet észnél lennie Kalajdzic lövésénél.

A veszélyes hazai támadások után jött a menetrendszerű Bayern-helyzet és gól, a 88. percben ezúttal Douglas Costa csinálta azt, amit Coman az első gólnál. Befelé húzva a jobbalsóba húzta vissza a labdát, 3-1-re alakítva ezzel a végeredményt.

⚽ Costa (88′)

 

Statisztika:

Kedden jön a következő, talán az idei eddigi legnagyobb megmérettetés. A Bayern bár már továbbjutott a BL-ben, de a 15 meccses győzelmi széria kiépítése érdekében az Atletico Madrid otthonában kellene kicsikarni a győzelmet.

Nyert a Bayern, debütált Nianzou | VFB 1-3 FCB
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top