Lassan a szezon harmadánál jár a Bundesliga, ezúttal pedig a Bayern a Stuttgart otthonába látogat. A sárga-fehérek fiatalos csapata feljutóként vágott neki az idei idénynek és jelenleg a tabella felső felében helyezkedik el. Lássuk, mit kell tudni a VfB-ről.

A Stuttgart a 8. helyen áll a Bundesligában és a Bayernhez hasonlóan ők is csak egy vereséget szenvedtek el eddig. Mint előző ellenfelünknek, a Werder Bremennek, nekik is kijárt rendesen a döntetlenekből. Legutóbb a 4. fordulóban tudtak nyerni (Hertha, 2-0), azóta pedig két 1-1-es, egy 2-2-es és egy 3-3-as römit sikerült összehozniuk. Utóbbit pont az előző játéknapon, a Hoffenheim ellen.

Azon a találkozón gólt szerzett a gárda talán két legjobb formában lévő játékosa, a középhátvéd, Marc-Oliver Kempf, illetve az argentin Nicolás González is, aki pont nemrég hosszabbított a klubbal 2024-ig, viszont a múlt héten térdsérülést szenvedett. Azonban nem utóbbinak, hanem a 22 esztendős osztráknak, Sasa Kalajdzicnak köszönheti a legtöbb gólt a csapat, hiszen ő 3-3 találatot és asszisztot osztott ki eddig az idei idényben. Feltűnhetnek ismerős arcok is az ellenfél alakulatában, hiszen már harmadik szezonját kezdi a csapatnál a nagy Bundesliga-veterán, Gonzalo Castro, illetve bár nem az első számú csapat tagja, de a keretben szerepel a Bayernben 8 évet lehúzó Holger Badstuber és a szintén a bajorok akadémiáján tanuló Maxime Awoudja is. Utóbbi egy achilles-sérülés miatt nem biztos, hogy keretbe nevezhető lesz.

A Stuttgart jelenlegi vezetőedzője Pellegrino Matarazzo, aki újévkor vette át a csapatot, mint első felnőtt csapat-megbízását. Az olasz származású 42 éves amerikai tréner játékosként alsóbb osztályú német csapatokban (Wehen, Münster) játszott. Karrierje mindössze egy évtizedig tartott, hiszen 2010-ben visszavonult, edzőnek állt és Nürnbergben, majd 2017-től Hoffenheimben kapott különböző kisebb feladatokat.

FC Bayern visit VfB Stuttgart on Matchday 9 of the 2020/21 Bundesliga season - the preview.

A Bayern személyi helyzete egyre derűsebb, miután „csak” Alphonso Davies és Joshua Kimmich kénytelen hiányozni a harcba küldöttek közül. Tolisso és az ex-stuttgarti Benjamin Pavard visszatért a keretbe, míg Flick elmondása szerint Niklas Süle is bevethető lesz. Bouna Sarr játéka egyelőre kérdéses, bár őt egyébként sem valószínű, hogy pályára küldené a német edző. Az összecsapás 15:30-as kezdőrúgással startol és a Sport 1-en lesz élőben követhető.

Nyilatkozatok

Pellegrino Materazzo: „Egy olyan csapattal találkozunk, amely a legjobbak közt van, ha nem a legjobb. Úgy látszik, átgázoltak a Bajnokok Ligája csoportkörén is. Egyszerűen csak várjuk a mérkőzést, hogy megmutassuk az erősségeinket. Fontos, hogy harcoljunk, belefektessünk mindent és a lehető legjobb focinkat játszuk, aztán majd a végén meglátjuk mi is a szintünk.”

Hansi Flick: „[A Stuttgart] egy nagyon játékerős csapat, gyors spílerekkel. Ők szerezték a legtöbb gólt kontrából, joggal szerepelnek előkelő helyen a tabellán. Lenyűgöző, hogyan érvényesítik a játékukat, bátrak és következetesek. Biztos, hogy egy nehéz meccs vár ránk. Ha nálunk a labda, gyakran hibázunk, teniszben ezt ki nem kényszerített hibának nevezik. Ebben fejlődnünk kell. Senki nem számol hibás passzal, ezért másképp helyezkedünk és ismét nyomást kell kifejtenünk a labdára. Ez csapatmunka, mindenkinek ki kell vennie a részét a védekezésből, csakúgy mint a támadásból.”

VfB Stuttgart vs Bayern Munich: Lineups, team news, Flick's defensive dilemma, and more! (Update: Sule travels with the team) - Bavarian Football Works

Előzetes kezdőcsapatok

Stuttgart: Kobel – Stenzel, Anton, Kempf – Silas, Endo, Mangala, Sosa – Didavi, Castro – Kalajdzic

Bayern: Neuer – Pavard, Boateng, Alaba, Lucas – Tolisso, Goretzka – Gnabry, Müller, Coman – Lewandowski

A forduló többi mérkőzése

Tegnap: Wolfsburg 5-3 Bremen

Ma: Augsburg-Freiburg (15:30), Dortmund-Köln (15:30), Leipzig-Bielefeld (15:30), Union-Frankfurt (15:30), ‘Gladbach-Schalke (18:30)

Holnap: Leverkusen-Hertha (15:30), Mainz-Hoffenheim (18:00)

Délutáni déli derbi | Előzetes: Stuttgart vs. Bayern
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top