Bajnokok Ligája

Neuer-show és továbbjutás! | Összefoglaló: Bayern 3-1 Salzburg



Továbbjutott a Bayern München az UEFA Bajnokok Ligája csoportköréből, miután 3-1-es győzelmet aratott a Szoboszlai Dominikkal felálló Salzburg ellen.

A magyar játékosnak voltak jó jelenetei, összességében viszont Neuerról szólt a mérkőzés, aki a Bayern remek helyzetkihasználását egy csodálatos kapusteljesítménnyel toldotta meg.

FC Bayern München 3-1 Red Bull Salzburg

⚽️ Lewandowski (42′), Wöber (öngól, 52′), Sané (68′), illetve Berisha (73′)

Helyszín: Allianz Arena (nézők nélkül)

Játékvezető: Orel Grinfeld (izraeli)

Bayern: Neuer – Richards (Martínez, 79′), Alaba, Boateng, Pavard (Lucas, 63′) – Roca, Goretzka – Coman (Costa, 79′), Müller, Gnabry (Sané, 62′) – Lewandowski

Salzburg: Stankovic – Ulmer, Ramalho, Wöber, Kristensen – Junuzovic (Adeyemi, 71′), Camara – Szoboszlai (Sucic, 73′), Berisha, Mwepu (Ashimeru, 71′) – Koita

Hansi Flick kényszerű változtatásokat alkalmazott az osztrákok ellen pályára lépő kezdőn, hiszen bekerült Marc Roca, aki első BL-meccsét játszotta karrierje során, csakúgy, mint Chris Richards, akit a német mester korábban már jobbhátvédként is bevetett. Az amerikai játszott a védelem bal oldalán.

A kezdő sípszó előtt gyászszünetet tartottak a meccs napján elhunyt legendás argentin, Diego Maradona emlékének adózva.

Image

Roca az első félidőben a legjobbak között volt: 45 passzából 44 emberhez ment, hosszú labdái közül mind az ötöt pontosan abszolválta. A második félidőben sajnos már más miatt beszéltek róla.

A Salzburg – akárcsak az előző összecsapáson – jól kezdett, Szoboszlai Dominik pedig igen hamar veszélyesnek bizonyult (az első negyedórában három kulcspassza is volt). A 10. percben alakult ki a mérkőzés első komolyabb helyzete, ám Serge Gnabry kapáslövése pár arasznyival elkanyarodott a kapu mellett.

A 15. percben Alaba hibázott, a Salzburg pedig eljutott Neuer kapujáig, aki viszont két nagyszerű védéssel jelentkezett. A 35. percben Szoboszlai kapott nagy passzt egyik csapattársától, ám a kialakult „ajtó-ablak” helyzetben Manuel Neuerrel szemben csúnyán a kapu felé lőtt.


 

35′

Három perccel a félidő vége előtt megtört a jég: Robert Lewandowski betalált. A lengyel csatár Müller kapusról kipattanó labdáját juttatta a hálóba. Ezzel Lewa harmadik találatát jegyezte az idei szezonban és egyben elérte Raúl góljainak számát a BL-ben (71). Az asszisztot Thomas Müller jegyezte.

A szünetre tehát egy kései vezetőgóllal vonult az öltözőbe a házigazda, míg a vendégek búslakodhattak, mert több helyzetük is akadt, amit nem használtak ki.


42′

A második játékrészt jól kezdték a bajorok, hiszen az 52. percben Kingsley Coman révén már kettővel vezettek. A francia játékos lövése Wöberen változtatott irányt, ezzel pedig becsapta a kapuban álló Stankovicot. Coman is harmadik találatát jegyezhette volna az idei Bajnokok Ligája-idényben, ám a gólt végül a középső védő, Wöber számlájára írták.


52′

A második játékrészben Roca 18 perc alatt szerzett két sárga lapot és a játékvezető a 66. percben kiállította. Az emberhátrány nem zavarta meg a bajorokat, hiszen a Gnabry helyére beálló Leroy Sané nem sokkal később fejjel szerzett gólt, eldöntve ezzel a találkozót. A gólpasszt Kingsley Coman adta a német szélsőnek.

Szoboszlait nem sokkal a találat után lecserélték.


68′

Az utolsó húsz percre a pályára érkezett Adeyemi, aki tinédzserkora ellenére már néhány mérkőzésen kezdett is a Salzburgban. Vele kapcsolatos érdekesség még, hogy általános iskolás korában még a Bayern akadémiáján játszott.

A 73. percben összejött a szépítés a Salzburgnak, holott Manuel Neuer nem sokkal az állást 3-1-re módosító találat után két elképesztő védést mutatott be. Az osztrákok gólját Berisha szerezt, aki így mindkét csoportmeccsen betalált a bajorok kapujába.


 73′

A hajrában még akadt helyzet a vendégek előtt, de végül nem tudták jobban megszorongatni a Bayern Münchent. Ekkorra már 18-10 volt a kapuralövések aránya az osztrákok javára, ám a Bayern klasszis helyzetkihasználásával és a szerencsés öngóllal, na meg Neuer emberfeletti teljesítményével (10 védés!) otthon tartotta a három pontot.

Sőt, miután az Atlético leikszelt a Lokomotiv Moszkvával (0-0), nemcsak, hogy továbbjutott, de első helyen tette mindezt. Matematikailag még a Salzburg is továbbmehet, ám ehhez meg kell nyerniük hátralévő mérkőzéseiket a csoport másik két tagja ellen. A mai játéknapon a Bayern mellett kvalifikálta magát a nyolcaddöntőbe a Manchester City is.

Legközelebb a Stuttgarttal játszik a Bayern München a Bundesligában. A november 28-i, idegenbeli mérkőzés a megszokott 15:30-as időpontban fog kezdődni.

Neuer-show és továbbjutás! | Összefoglaló: Bayern 3-1 Salzburg
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top