Egyéb

Hétvégén debütálhat Nianzou – így fedezték fel őt a bajorok



Tanguy-Austin Nianzou Kouassi combizomsérülés miatt sajnos még nem mutatkozhatott be a Bayernben, de a hétvégi, Werder elleni mérkőzésen talán már ott lehet a pályán és megmutathatja, hogy miért jósolnak neki nagy jövőt a szakértők.

A PSG-től ingyen érkezett, 18 éves védekező típusú szupertehetség szeptember elején, az U20-as francia válogatottban szenvedett olyan izomsérülést, amellyel azóta sem léphetett pályára. Nagyon óvatosan bánnak vele a klubnál, ugyanis pár hete már a labdával, jópár napja pedig a csapattal edz, de hamarosan készen áll arra, hogy a válogatott szünet után a Bayernben is debütálhasson.

Hogyan fedezte fel őt a Bayern?

Nianzou játékát 16 éves kora óta pásztázták intenzíven a Bayern megfigyelői, egy ifitornán tűnt fel először az elefántcsontparti szülőktől származó srác a müncheniek számára. A Sport1 úgy tudja, hogy számtalan szakértő mellett Marco Neppét, a Bayern harmincas éveiben járó scout-vezetőjét is lenyűgözte Nianzou – erősségei elsősorban a játékfelépítésben, a labdakezlésben és a párharcokban rejlik, fizikuma és rugalmassága is hasznos és figyelemreméltó.



Niainzou képességeit Ralf Rangnick, a német futball egyik professzora is többször kiemelte – szerinte ő egy kivételes tehetség és kijelentése szerint az elkövetkezendő tíz év egyik legjobb középhátvédje, egyben a Bayern stabil alappillére is lesz. Le is igazolta volna a Lipcsébe, két éven keresztül tartotta vele és a szüleivel a kapcsolatot. Thomas Tuchel is nyíltan kardoskodott azért, hogy a Bayern helyett hosszabbítson a PSG-vel, ami szintén árulkodó a kvalitásait illetően.

Mennyi esély van a játékára?

David Alaba az osztrák válogatottnál tartózkodik, Niklas Süle pedig kedden még részt vett a spanyolok elleni 6-0-ás fiaskóban. Lucas Hernandez kedden egy félidőt játszott, majd kisebb problémák miatt lecserélték a svédek ellen, Pavard azt a meccset is végigjátszotta. A kipihent Boateng helye fixnek tűnik, mellette talán szerepet kaphat majd a fiatal srác.

A védekező középpályán sem esélytelen, hogy lehetőséget kap, akár csereként: Kimmich sérült, Tolisso kisebb problémákkal utazott vissza Münchenbe, játéka kérdéses. Goretzka a németeknél lépett pályára, de valószínűleg ott lesz a pályán – a mellette lévő posztra a kipihent Javi, Roca, Nianzou hármas pályázhat a legnagyobb eséllyel.

Ráadásul Nianzou nem csak a pályán tehetséges, azonkívül is profi és a német nyelv tanulásával is jól halad.

Hétvégén debütálhat Nianzou – így fedezték fel őt a bajorok
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top