Válogatott

Neuer büszke – „Ő az elmúlt 30-40 év legjobb kapusa a világon”

Manuel Neuer a kedd esti, spanyolok elleni Nemzetek Ligája mérkőzésen minden idők legtöbb válogatottságát abszolváló kapusa lesz a Nationalmannschaftnak – a Bayern forradalmi kapusa Sepp Maiert taszítja le a trónról és hamarosan átlépi a 100. mérkőzését is.

Büszke vagyok arra, amit elértem és megtiszteltetés, hogy ilyen sok mérkőzést abszolváltam. De a legfontosabb, hogy segítsek a csapatnak és jó teljesítményt nyújtsak. – mondta Manu a hétfői sajtótájékoztatón.

A 34 éves kapus csúcsformában van, még sok mérkőzést gyűjthet a nemzeti csapatban. „Konkurenciája”, Bernd Leno tisztában van a helyzetével, hízelgő mondatokkal illette a világ legjobb kapusát.

„Természetesen nem egyszerű, de nagyon jól tudom, hogy kivel is van dolgom. Jól be tudom lőni a szituációmat. Továbbra is a világ legjobb kapusa áll előttem. Szerintem Manuel az elmúlt 30-40 év legjobb kapusa a világon. Megpróbálom pozitívan látni ezt a dolgot.”

Nations League A » News » Neuers Status für Leno "nicht leicht", aber ...

Jogi Löw szövetségi kapitány sem szégyellte magasztalni Manuel Peter Neuert.

„A teljesítménye magáért beszél. Az első napjától mindezidáig még senki nem csalódott benne, mindenkit lenyűgözött a teljesítményével. Emberként, játékosként és kapitányként nagyot fejlődött. Ő a világ legjobb kapusa, ami a játéknyitást és a kisugárzást is illeti.Neuer sajtótájékoztatójának további részletei: 

A meccs jelentőségéről: Eredményesen akarjuk befejezni a szezont, lehetőleg elsőként. Az elmúlt időszakban voltak visszaesések, de elégedettek lehetünk a fejlődésünkkel. Az EB-ig még sok időnk van, ki kell használnunk. Az NL-csoportgyőzelem biztosan segítene minket és megerősítené a fejlődésünket is.

Goretzkáról: Leon megtette a lépést a Bayernben és most a válogatottban is. A leállás során sokat tett ezért, de ha még címeket is nyer, akkot természetes, hogy nő az önbizalma.

A koronavírusról: Ez az egész társadalmat érinti. Sokan dolgoznak azon, hogy folytathassuk a foglalkozásunkat. Nekünk is be kell tartanunk a szabályokat, természetesen az is előfordulhat, hogy egy-egy meccs megrendezése néha kérdésessé válhat. Profik vagyunk, alkalmazkodnunk kell. Az ukránok elleni szituáció nem volt egyszerű, de örültünk, hogy volt meccs.

Manuel Neuer feiert gegen Spanien Rekord im DFB-Team: „Möchte das jetzt genießen“

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top