Interjúk és nyilatkozatok

Kimmich: Carlónál kételkedtem a kvalitásaimban



Joshua Kimmich az FC Bayern hivatalos podcastjében beszélt pályafutása egyik legfontosabb lépéséről, a Bayernnél tapasztalt mélypontjairól, párja szokásáról és a legszorosabb csapaton belüli kapcsolatairól.

A 25 éves játékost a tavalyi szezon legjobb középpályásának választotta meg az UEFA – a mentalitása miatt viszont mindig arra törekszik, hogy folyamatosan jobb legyen – vannak olyan pillanatok, amikor kételkedik önmagában.

„Mindig vannak olyan fázisok, amelyben kételkedik magában az ember. Most is: friss Bajnokok Ligája győztesként, olyan meccsek után, amelyeken nem játszol olyan jól, azt gondolod: „Jobbnak kell lenned. Ez nem lehet igaz.”

A Carlo Ancelotti korszakról is külön említést tett:

„Carlo idejében voltak nehezebb időszakaim a Bayernnél, ezt megelőzően nagyon jó első évet futottam Peppel. Másodosztályú játékosként érkeztem és a szezon végén már válogatott voltam. Nagy lépést tettem előre. Carlonál eleinte ismét a háttérbe kellett szorulnom, és voltak olyan napok, amikor hazautazva feltettem magamnak a kérdést: „Elég ez egyáltalán? Elegendőek a kvalitásaid ahhoz, hogy az FC Bayern München játékosa legyél?”

Europe beware: Bayern's brilliant young squad can create a Champions League dynasty | Goal.com


Kimmich pályafutásának egyik legfontosabb mérföldkövének tartja a 2013-mas átigazolását Lipcsébe.

„Az ifiben volt három-négy év problémám a szeméremcsontommal – szerencsém volt, hogy 18 évesen Stuttgartból Lipcsébe igazoltam. Valószínűleg azonnal játszhattam és edzhettem volna, de azt mondták: „három-négy hónapot pihensz” – így teljesen ki tudtam kúrálni a sérülésemet.”

A Dortmund ellen megsérült Kimmich idén már nem léphet pályára, így több időt tud eltölteni családjával, Lina Meyerrel és két közös gyermekükkel. Jo barátnője mindig visszajelzéssel segíti a középpályást.

Joshua Kimmich mit Freundin Lina Meyer beim Oktoberfest-Besuch.

„Mindig megkérdezem tőle, hogy mit szól az aktuális meccshez. Számomra mindig különleges dolog látni, hogyan tapasztalja meg egy olyan ember kívülről a játékomat, aki a részleteket nem tudja megítélni. Néha osztályzatot is ad, de nem futballszakmai kritikát tesz, hanem inkább csak viccel és humorizál.”

Kimmichnek Serge Gnabryval van a legjobb kapcsolata a csapatból, „nagyon-nagyon közeli barátnak” nevezi kortársát, akivel a Stuttgart ificsapatában még együtt pallérozódott. Arra a kérdésre, hogy melyik három csapattársát vinné el egy lakatlan szigetre, Sergén kívül Alabát és Goretzkát említette.

„Velük van a legszorosabb kapcsolatom. Nagyon jó buli lenne – a Bajnokok Ligája döntője után is együtt mentünk Ibizára.”

Kimmich: Carlónál kételkedtem a kvalitásaimban
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top