Bundesliga

Mi voltunk a hatékonyabbak / Alaba gólja nagyon fontos volt | Reakciók: BVB 2-3 FCB



A Dortmund elleni 3-2-es idegenbeli győzelmet követő nyilatkozatok.

🔴 Hansi Flick: Szenzációsan jó meccs volt. Óriási színvonal volt a pályán, ezért egyik csapatot sem volt egyszerű levédekezni – ezért is volt sok jó helyzet mindkét oldalon. Mi egy kicsit hatékonyabbak voltunk, ezért megérdemeltük a győzelmet. A Dortmund veszélyes lett, amikor hibáztunk. Jobban és türelmesebben kell járatnunk a labdát.

Müllerről: Thomas a 90 percben mindent kifacsar magából, nagyon fontos a csapat számára. Nem mindig mindenben 100 százalékos, de mindig szenvedéllyel és remek mentalitással játszik. Épp ez az, amire a csapatnak szüksége van.

Kimmichről: Nincs ok a spekulációra. Megvárjuk és meglátjuk a diagnózist, erre fogunk majd reagálni. Mivel ő egy kulcsjátékosunk, ezért nem lenne könnyű pótolni őt.

🔴 Manuel Neuer: A második félidőben mi voltunk a jobb csapat és egyre inkább a markunkban tartottuk a mérkőzést. David Alaba gólja nagyon fontos volt a félidő előtt, pozitív érzéssel mehettünk a pihenőre. Két szűkös leshelyzet miatt két gólunkat sem adták meg, de alapvetően mi voltunk a jobb csapat.

A védekezésről: Mindent megtettünk, de a túloldalon is nagyon jó játékosok játszanak, mindannyian nagyon jól bánnak a labdával. Természetesen mindig nehéz levédekezni őket – alapvetően az a csapat vagyunk, amelyik a kevesebb gólt engedi – ez a meghatározó.

Haaland góljáról: Ő egy nagyon céltudatos, direkt játékos. Véleményem szerint egy kis szerencséje is volt a gólnál, mert majdnem kifogtam a lövését – a labda a hónaljam alatt ment el. Alapvetően tartani tudtam a tempót, de nekem pechem, neki szerencséje volt. De jól csinálta.

Kimmich sérüléséről: Reméljük, hogy nem annyira komoly, mert ő egy kulcsjátékosunk a középső tengelyünkben. Tapasztalható volt, hogy a sérülése utáni rövid szünetet követően magunkra kellett találni.




It contains lead – VG

🔴 Leon Goretzka: A Dortmund várt a hibáinkra, amit túl gyakran meg is ejtettünk. Viszont megérdemelten győztünk, ugyanis sok szituációban gyorsabbak voltunk, illetve fifikásak – mint például a szabadrúgásgólnál.

Kimmichről: Azt hiszem, hogy a térde sérült. Ez egy kedvezőtlen helyzet számunkra, viszont Kimmichnek stabil szalagjai és gyógyító húsa van. Reméljük a legjobbakat.

🆚 Lucien Favre: Összességében egy jó meccs volt, nagyon jó lehetett a tévénézők számára. Sok helyzetünk volt, jobban ki kellett volna használnunk ezeket. Nehéz dolog az ilyen meccseket elveszíteni, legalább egy pontot szerezni akartunk. Nehéz ezt elfogadni.

🆚 Mats Hummels: Ma hiányzott a hidegvér a kapu előtt. Sok nagy gólhelyzetünk volt, sajnos nem használtuk ki őket. A meccset nem domináltuk, viszont nem volt rossz játék a részünkről. Mindhárom gól megpattant, a szerencse nem állt mellettünk. A szerencse és a pech sokszor meghatározó az ilyen csúcsmeccseken.

Kimmichről: Remélem, hogy fitten jön ki ebből a szituációból. Szorítok neki, hogy mihamarabb visszatérjen, mert ő egy nagyszerű játékos és egy szuper személyiség.

🆚 Manuel Akanji: Azt hiszem, hogy nem kellett volna három gólt kapnunk. Megvoltak elől a lehetőségeink, de nem voltunk elég hatékonyak, ellenben hátul túl sok lehetőséget engedtünk. A megpattanó góloknál kicsit szerencsések voltak, de korábban tisztáznunk kellett volna – tanulnunk kell a hibáinkból.

Mi voltunk a hatékonyabbak / Alaba gólja nagyon fontos volt | Reakciók: BVB 2-3 FCB
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top