Bundesliga

Lewa a leggólerősebb klassikeres, Alaba, Flick is rekorder lett | Statisztikák: BVB 2-3 FCB



A BVB elleni idegenbeli 3-2-es győzelemmel kapcsolatos rekordok, érdekességek és statisztikák.

 

BUNDESLIGA-REKORD:

Hansi Flick irányításával a Bayern 31 bajnokin 102 gólt lőtt. Egy csapat sem tudta ennyi meccs alatt átlépni a százgólos határt.

BUNDESLIGA-REKORD:

David Alaba a karrierjének 272. meccsén a 200. Bundesliga-győzelmét aratta. Senkinek nem sikerült még ilyen kevés mérkőzés alatt elérni ezt a számot – egy nagyon fontos egyenlítőgólt is lőtt, ami a második BVB-nek lőtt találata volt. Először 2017 novemberében, hasonló távolságból volt eredményes.

BUNDESLIGA-REKORDBEÁLLÍTÁS:

A Bayern hét forduló után 27 gólt lőtt, ezzel beállították a Mönchengladbach 1973/1974-es rekordját.

BUNDESLIGA-REKORDBEÁLLÍTÁS:

Robert Lewandowski hét játéknap után ismét 11 gólos – ez a tavalyi rekordjának beállítása. A szezon végén 34 góllal zárt.




Bayernes-statisztikák:

Hansi Flick átvétele óta az európai topbajnokságok egyik csapata sem tudott annyi gólt szerezni, mint a Bayern. (49 meccs, 163 gól, 3.3 gól/meccs)

A 2019/2020-as szezon kezdete óta a Bayern mind a 21 idegenbeli bajnokiján betalált, sőt: a legutóbbi 14-ből 13-mat meg is nyertek a müncheniek.

A Bayern a sorozatbeli negyedik bajnokiját nyerte meg a Dortmund ellen – ez korábban csak 1968 és 1970 között fordult elő, amikor a müncheniek öt meccses győzelmi sorozatot teljesítettek.

A Bayern kilenc mérkőzés óta veretlen a közvetlen üldözője ellen (hét győzelem, két döntetlen). Legutóbb 2015 januárjában kaptak ki 4-1-re a Wolfsburgtól.

Hansi Flick irányításával a Bayern mind a négy Dortmund elleni tétmeccsét megnyerte.

Lewandowski stat: Robert Lewandowski lett a német klasszikerek rekordgóllövője 24 találattal – ebből 19-et a Bayern színeiben szerzett. Egyben meglőtte a 300. tétgólját a münchenieknél.

Dortmund-stat: A Borussia Dortmund 441 perc után gólt a Bundesligában.

Lewa a leggólerősebb klassikeres, Alaba, Flick is rekorder lett | Statisztikák: BVB 2-3 FCB
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top