Akadémia

Rémy Vita: Azt hittem, hogy az ügynököm csak viccel – a Bayernt nem lehet visszautasítani



A Bayern II új, 19 éves játékosa, Remy Vita korábban két góllal, most az fcbayern.de-nek adott interjújában mutatkozott be a müncheni közönségnek.

Az első heteiről: Nagyon jól érzem magam, örülök, hogy a Bayernnél lehetek. A klub egy franciául is beszélő alkalmazottat is a rendelkezésemre bocsájtott, aki megkönnyíti a beilleszkedésemet. A csapat jól fogadott, sokat nevetünk – különösen Welzmüller és Kern támogat az első naptól fogva. Értesültem róla, hogy énekelni is kell majd a csapat előtt (nevet). Ezenkívül feltűnt, hogy milyen magas a sportszakmai szint – ez tetszik.

München városáról: Láttam már egy pár dolgot, a megérkezésem után is gyakran vagyok a központban. Nagyon tetszik a város, különösen a templomok. Találtam egy lakást is, egész közel van a Grünwalder stadionhoz.

A döntéséről: Az első Troyes-ban lejátszott meccsem után megkeresett az ügynököm és azt mondta, hogy ott vagyok a Bayern látókörében. Azt hittem, hogy csak viccel, nem igazán hittem ebben – de kifejlődött a sztori: természetesen nagyon nehéz egy ilyen világméretű klubnak ellenállni. A Bayern évek óta nagyon sikeres, szinte lehetetlen őket visszautasítani. Viszont nem ezért köteleztem el magam, hanem azért, mert itt van a legjobb lehetőségem arra, hogy minden tekintetben továbbfejlődjek.

Az erősségeiről: Azt hiszem, hogy elsősorban a gyorsaságom és a mozgékonyságom, ezenkívül jól tudok reagálni az új szituációkra. Korábban támadóbb felfogásban játszottam, így megmaradt a késztetés az előrejátékra is.

A Troyes-ról: Minden állomáshelyemen tanultam valamit, leginkább viszont a Troyes volt rám hatással, ott sokáig megkaptam a játéklehetőséget és végül felkerültem a profikhoz is. Mindig hálás leszek a klubnak.

Kép


A német és a francia foci különbségeiről: Van egy nagy különbség: Franciaországban nagyobb hangsúlyt fektetnek a technikára, szinte minden edzésen dolgozunk a labdával. Németországban lényegesen magasabbak a követelmények, főleg fizikális részlegem. Összességében nagyon futballközpontú vagyok, követem a francia, a német és az angol bajnokság történéseit is.

A két kezdőtagsága alatt szerzett két góljáról: Az elmúlt években nem találtam be túl sokszor, de a támadómúltam által csak előre játszom a labdát. Tudom, hogy valószínűleg nem fog folytatódni ez a sorozat, de szeretnék a lehető leggyakarabban pályára lépni és segíteni a csapatomnak.

A példaképéről: Érdekes módon nem balhátvéd az idolom, hanem inkább a támadóbb felfogású játékosok: Robinho és Douglas Costa. Viszont érdeklődöm más sportágak, különösen a kosárlabda iránt is. A kedvenc csapatom az NBA-címvédő Los Angeles Lakers.

A szabadidős tevékenységeiről: Megpróbálom a lehető legtöbb időt regenerációval tölteni. Ezenkívül sok YouTube videót nézek, főleg a labdarúgásról. Barátokkal videójátékozok vagy filmeket és sorozatokat nézek – szeretem a vígjátékokat.

Instagram nevéről, a „Remso61_”-ről: Remso az én becenevem, tulajdonképpen minden edzőm így szólít. Insta mellett fent vagyok a Snapcheten és Twitteren is.

A terveiről: Szeretnék foglalkozni a némettel. Nagyon nehéz nyelv, de élvezetet jelent számomra és rá is tudok hangolódni. Eddig csak egy pár szót tudok, mint pl. a balhátvédet vagy olyan rövid mondatokat, hogy „Én vagyok Rémy.” Szeretnék érvényesülni és folyamatosan jó teljesítményt nyújtani az U23-ban. Ehhez minden edzésen oda kell tennem magam. Természetesen az összes meccset megnyerném és ki tudja, talán a végén ismét ott leszünk a tabella tetején.

Rémy Vita: Azt hittem, hogy az ügynököm csak viccel – a Bayernt nem lehet visszautasítani
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top