Bundesliga

Flick: Ez a meccs mindenki számára egy nyalánkság / Számítok GoretzkáraA Bayern mestere a BVB elleni szombat esti mérkőzés előtt tartott sajtótájékoztatót.

A Dortmundról és Haalandról: A Dortmund egy kiemelkedő csapat, nekik van a legjobb védelmük a Bundesligában. Jól kontráznak és mozognak mélységbe, gyorsak a játékosaik. Csapatként kell játszanunk, mint legutóbb. Várom a meccset, ez mindenki számára egy nyalánkság. Nem Haaland az egyetlen, akire oda kell figyelnünk. Az egész csapatnak 100 százalékon kell pörögnie.

A csapat jelenlegi helyzetéről: Fontos, hogy meccseket nyerjünk. Kiemelkedő játékot láttunk Salzburgban, de sok teret hagytunk nekik. A Dortmund ellen ezt jobban kell csinálnunk. Mindazonáltal nagyon meg kell dicsérnek a csapatomat. Nagyszerű, amit az elmúlt hetekben és hónapokban nyújtottunk, ez nem mindennapos teljesítmény. A Dortmund ellen kevesebb hibát kell vétenünk.

A sok bekapott gólról: Szívesen kapnánk kevesebbet, de pozitívan kell látnunk a dolgokat. A Hoffenheim ellenin kívül az összes meccset megnyertük. Tudjuk, hogy van még hova fejlődnie a védekezésünknek. Kockázatosan játszunk, tovább akarjuk folytatni a játékról alkotott elképzelésünket – jobban akarunk koncentrálni a védekezésre is. Az elmúlt szezonban összeszokott védősorunk volt, most rendszeresen cserélgetjük a játékosokat. Elégedett vayok az eredményekkel, mert sok gólt is szerzünk.

Hummelsről: Ő a Dortmund játékosa, gratulálok nekik. Számunkra nem téma. Kiemelkedő játékosaink vannak ezen a részlegen.

Müllerről: Csapatként akarjuk megnyerni a mérkőzéseket. Ezt Müller és a többiek is remekül csinálják – Thomas mindig jó egy-egy meglepetésre. Űzi a játékunkat és támogatja a csapattársait. Szükségünk van rá.

Kép


A személyi helyzetről: Goretzka tegnap edzett velünk, számolok vele. Süle és Zirkzee nincsenek a keretben. A Dortmund ellen mindig győzni akar az ember, ez egy Clasico. Mindenki motivált, az egész világ erre figyel. Különleges motiváció, nagyon magabiztosak vagyunk és mindent megteszünk, hogy győztesként vonuljunk le a pályáról.

A válogatott játékosokról: Azon vagyunk, hogy megbeszéljük ezt a témát. Jelenleg úgy néz ki, hogy mindenkit elengedünk. Choupo és Kamerun esetében meglátjuk, hogy mik a szabályozások. Egyébként mindenkivel nyitottak vagyunk, mindenki szívesen játszik a hazájáért.

A programról: A csapat számára jót tesz a válogatott szünet. Ha az ember kizökken a megszokott környezetéből, más atmoszférában találja magát, és ez a fejnek jó. Másrészről viszont ismét két-három meccs lesz. Személy szerint jól tudok együttélni ezzel a terheléssel, jó csapat vesz körül.

A Bundesliga szerepléséről: Ez pillanatnyi, nem szeretnék túl sok dolgot látni mögé. A Bundesligában jó kvalitásokkal játszunk és ezt láttatjuk Európában is.

A Dortmund elleni statisztikáról: Nem gondolkodom azon, hogy a nézők befolyásolhatnák-e a dolgot. Mindenkinek a legjobban kell alkalmazkodnia a helyzethez. Úgy készülünk erre a meccsre, ahogyan tettük eddig is. Nem lesznek nézők, de nincs is más lehetőség. Természetesen hiányoznak, reméljük hogy valamikor visszatérhetnek.

Flick: Ez a meccs mindenki számára egy nyalánkság / Számítok Goretzkára
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top