Bajnokok Ligája

Eseménydús győzelem Ausztriában | Összefoglaló: RBS 2-6 FCB



Dinamikus összecsapáson végül 6:2 arányban nyert a címvédő Bayern München a Szoboszlai Dominikkal pályára lépő RB Salzburg ellen. A közönségszórakoztató összecsapáson hat különböző játékos talált be, négyen az utolsó tizenöt percben.

 

RB Salzburg 2-6 Bayern München

⚽️ Berisha (4′), Okugawa (66′), illetve Lewandowski (21′, 88′), Kristensen (öngól, 44′), Boateng (79′), Sané (83′), Hernández (90+3′)

 

Salzburg: Stankovic – Kristensen, Ramalho, Wöber, Ulmer – Mwepu, Camara, Junuzovic (Okugawa, 65′), Szoboszlai – Koita (Okafor, 65′), Berisha (Onguéné, 76′)

Bayern: Neuer – Pavard (Sarr, 74′), Boateng, Alaba, Hernández – Kimmich, Tolisso (Martínez, 74′) – Gnabry (Costa, 90+1′), Müller (Musiala, 90+1′), Coman (Sané, 75′) – Lewandowski

Hansi Flick öt változtatást alkalmazott a kezdőben, így újra startolhatott Lewandowski, Coman, Tolisso, Alaba és Hernández is. A német edző egyébként pont egy éves évfordulóját ünnepelte annak, hogy ideiglenesen átvette a Bayern vezetőedzői pozícióját. A találkozó játélvezetője Danny Makkelie volt, míg a hazaiak tizenegyében végig ott volt Szoboszlai Dominik is.

Image

A bécsi terrortámadás áldozataira emlékeztek a kezdő sípszó előtt.

Egyáltalán nem kezdett megszeppenve a papíron esélytelenebb hazai csapat, hiszen már a negyedik percben megszerezték a vezetést egy balszerencsésen pattanó labda után. A gólt Berisha szerezte, Szoboszlai pedig a támadásépítésben vett részt.

Nem sokkal később a magyar játékos összehozott egy büntetőt a bajor csapatnak, ám videózás után Danny Makkelie bíró érvénytelenítette azt. Pár átadással később, a 15. percben Gnabry gólt szerzett, ám a találatot les miatt vonták vissza. A pörgős események folytatódtak, hiszen a Salzburg gyors kontrákkal válaszolt a Bayern nagy helyzeteire. A 21. percben Müllert buktatta el Mwepu, a holland játékvezető pedig ismét tizenegyest ítélt. Robert Lewandowski állt a labda mögé, amelyet a jobb alsóba lőtt és kiegyenlítette az összecsapás állását.

A félidőig még adódott a Bayern gólszerzője előtt is nagy lehetőség, a fordító találatot mégis egy salzburgi szerezte. Rasmus Kristensen a 44. percben szerzett öngólt, ennek tudatában pedig 2-1-es Bayern előnnyel vonulhattak az öltözőbe a csapatok.

Image

Első gólját szerezte a polák a sorozat idei szezonjában (majd később a másodikat is), összességében pedig a 10. BL-évadában rezgette meg a hálót legalább egyszer.

A második játékrész elején azonnal helyzetbe került a Salzburg, de Neuer óriási védéssel tolta ki Mwepu lövését. A 62. percben a másik odalon is akadt egy nagy ziccer, de Gnabry próbálkozását nagyszerűen védte ki Stankovic. A félidő felénél Jesse Marsch becserélte Okugawát a Salzburgba, a japán pedig egy perccel később megszerezte a 2-2-t érő egyenlítő gólt.

Az osztrákok jól presszingeltek, Neuernek többször is védenie kellett. Nem sokkal a vége előtt második szögletét végezhette el a Bayern München, amikor is Joshua Kimmich tekerte Jerome Boateng fejére a labdát, a német középhátvéd pedig megköszönte és megszerezte a győztes találatot. A meccs vége 2-6 lett, hiszen a hajrában még betalált Leroy SanéLewandowski és Lucas Hernández is. Előbbi  és utóbbi nem akármilyen lövéssekkel, a lengyel pedig egy szépségdíjas Martínez beadás után talált be.

A mérkőzés góljai

Mergim Berisha – 1-0 (4′)

 

Robert Lewandowski – 1-1 (21′)

 

Rasmus Kristensen öngólja – 1-2 (44′)

 

Masaya Okugawa – 2-2 (66′) 

 

Jerome Boateng – 2-3 (79′)

 

Leroy Sané – 2-4 (83′)

 

Robert Lewandowski – 2-5 (88′)

 

Lucas Hernández – 2-6 (90+3′)

 

Hosszú összefoglaló

A meccs embere

Robert Lewandowski, aki 70. BL gólját is megszerezte a mai duplájával.

Következő mérkőzés

November 7-én, szombaton a Borussia Dortmund otthonában a Bundesliga keretein belül.

Eseménydús győzelem Ausztriában | Összefoglaló: RBS 2-6 FCB
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top