Bundesliga

„Nem kritika, de játszottunk már ennél jobban is” – Reakciók: FCK 1-2 FCB

A Köln otthonában aratott 2-1-es győzelmet követő nyilatkozatok.

Hansi Flick: Végsősorban az eredmény számít. Elégedett voltam a hozzáállással, a mentalitással és a győzniakarással. A 2-0 után nem szereztük meg a harmadik gólt, de megérdemelten győztünk. A végén mindenesetre a saját magunk dolgát nehezítettük meg – a Köln jól csinálta, mi pedig kevésbé. A pontokkal elégedett vagyok, a játékkal már nem annyira. Nem tudjuk, hogy a pihentetett játékosokkal másképp ment volna-e, de győztünk, tehát a tervünk megvalósult.

Goretzka és Lewandowski pihentetéséről: Leonnak voltak kisebb problémái a tegnapi edzésen, ezért nem lett volna értelme, hogy velünk utazzon. Mindig terheléselosztásról beszélünk, ezt át kell ültetnünk a valóságba is. Lewa válogatott, sok terhelést kap – az az egy-két nap szünet jót tesz neki.

Thomas Müller: Ez egy munkásgyőzelem volt – főleg azért, mert a második félidő elején sajnos nem szereztük meg a harmadik gólunkat – így az utolsó helyzetig bármi megtörténhet. Nem volt gálaelőadás, ezt elismerjük. Gyakran veszítettük el könnyelműen a labdát és túl kényelmesen támadtunk előre. A Köln nagyon mélyen behúzódott, ezt tisztességesen csinálták, de pár szituációban jobban ki kellett volna játszanunk a helyzeteket. A szenvedély megvolt bennünk a győzelemhez. Nem kritika, de játszottunk már ennél jobban is. Hat poszton változtattunk, a jól beilleszkedett játékosaink számára bosszantó lehetett, hogy nem voltunk annyira magabiztosak, mint ahogyan azt a félidőben elterveztük.Serge Gnabry: Gyakran érezzük azt, hogy magas labdabirtoklás esetén biztonságban vagyunk. A második félidőben túl sok labdavesztésünk volt. Nem ez volt a legjobb meccsünk. De végül miénk a három pont és örülünk ennek.

Markus Gisdol, a Köln edzője: Szerezünk kellett volna egy pontot. Volt egy pár szituáció, amely nem nekünk kedvezett. Egy jó kezdeti szakasz után jött a büntető. Volt egy pár lehetőségünk, de röviddel egy szünet előtti hiba miatt bekaptuk a második gólt is. A 2-1 későn jött, sajnos már nem volt lehetőségünk egyenlíteni. A csapat nagyon fegyelmezetten védekezett és stabil maradt, ez egy kicsit meglepő volt számomra.

Ismail Jakobs: Jól kezdtük a meccset. A Bayernnek egyáltalán nem volt lehetősége és igazából a büntetővel be is tették a kaput – bár ezután is még elég jók voltunk és keveset engedtünk, de a Bayern ellen nehéz ledolgozni egy hátrányt.

Marius Wolf: Amikor fordultam, a labda egy méterre volt tőlem, először hasamhoz majd a kezemhez ért. Nem hiszem, hogy a karom annyira távol állt volna a testemhez, egyáltalán nem kereste a labdát. Nem volt természetellenes mozdulatsor. Senki nem reklamált, az egyetlen aki ezt látta, az a bíró volt. Nagyon kemény ítélet volt szerintem, de ezen már nem tudok változtatni…

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top