Bundesliga

Győzelem és más semmi | Összefoglaló: FCK 1-2 FCB



99. alkalommal csapott össze a Köln és a Bayern, ezúttal a Bundesliga 2020/21-es idényének 6. fordulójában. A RheinEnergie Stadion gyepén az első félidőben nagyon takarékos játékkal ment kétgólos előnyre a Bayern, a másodikban is javarészt a markában tartotta a találkozót. A kölniek szépítőgólja egy kis izgalmat azért hozott a meccs végére.

1. FC Köln – FC Bayern München

⚽️ Drexler (82′) ill. Müller (13′), Gnabry (45+1′)

Köln: T. Horn – Wolf, Bornauw, Czichos, J. Horn – Skhiri, Özcan – Limnios, Duda, Jakobs – Andersson

Bayern: Neuer – Pavard, Süle, Boateng, Sarr – Martinez, Kimmich – Gnabry, Müller, Sané – Choupo-Moting

Erősen rotált kezdővel állt fel a Bayern München a Köln otthonában, hiszen Robert Lewandowski és Leon Goretzka is Münchenben maradt, az előző tizenegyhez képest pedig nem lépett pályára Alaba, Lucas Hernández és Coman se, illetve kétmeccses eltiltása első felét tölti Corentin Tolisso. Javi Martinez a 150., Benjamin Pavard pedig 100. Bundesliga-bajnokiján játszott. Thomas Müller 546. alkalommal lépett pályára a Bayern mezében, ezzel pedig az örökranglista hatodik helyére ugrott fel, megelőzve a legendás Klaus Augenthalert.

Kép

Müller hidegvérrel lőtte be a vezető gólt. A Bayern így már sorozatban 14. tizenegyesét értékesítette.

Frank Willenborg kezdő sípszója után a Köln egyenrangú ellenfélnek mutatkozott, ám a 12. percben a játékvezető büntetőt ítélt, amelyet Thomas Müller vállalt el. A kiváló formában játszó támadó nem hibázott és megszerezte negyedik találatát az idei bajnoki idényben. Ezzel Müller megelőzte Miroslav Klosét és Lothar Matthäust is Bundesliga-gólok tekintetében (122). A nem túl szórakoztató összecsapás félidejéig kevés lövést produkált mindkét csapat, ám az egyperces hosszabbításban mégis kétgólossá alakult az állás: Gnabry talált be egy szép támadás végén.

Pavard összeszedett egy sárgát a meccs elején. A Bayern összességében többet szabálytalankodott, mint ellenfele.

A második félidő szépen csordogált, a Bayern uralta a játékot – Gnabry fejjel veszélyeztetett, de a hazaiaknak is akadt pár kisebb-nagyobb lehetőségük. A 70. percben például Neuer kapuját vették célba fejjel, de fölé-mellé ment a próbálkozásuk, a 81.-ben pedig egy lesgyanús, de csak gyanús gólt szereztek, videózás után megadta nekik a videóbíró. Ezután volt még egy fejesük, ami Neuer kapujára ment, de ezután már nem forgott veszélyben az eredményváltozás. A Bayern megérdemelt győzelmet aratott.

A mérkőzés góljai

0-1 Müller (13′)

 

0-2 Gnabry (45+1′)

1-2 Drexler (82′)

Hosszú összefoglaló

Következő találkozó

November 3-án, a Red Bull Salzburg ellen a Bajnokok Ligája csoportkörének 3. fordulójában.

Győzelem és más semmi | Összefoglaló: FCK 1-2 FCB
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top