Egyéb

Pénzügy: A bravúros profit után jelentős kiesés következhet



A Bayernt is érzékenyen érintik a koronavírus okozta gazdasági hatások – ez az előző szezon hamarosan közzétett kimutatásán is megjelenik, de főleg a jelenlegi idény 2021-es mérlege során lesz jobban érzékelhető.

A 2019/2020-as szezont a Sport BILD szerint még egy pármilliós profittal kitudta húzni a mindent besöprő Rekordbajnok, a 2020/2021-es szezonban azonban szinte elképzelhetetlen, hogy ne mínuszos mérleggel zárjon a klub.

Herbert Hainer korábban elmondta, hogy a koronavírus miatt körülbelül 100 millió euróval kevesebb pénz folyik be a Bayern kasszájába – ez elsősorban a meccsbevételekből adódott össze, de jelentősen visszaesett az ajándéktárgyak értékesítése is. Ráadásul a német kormány intézkedése szerint a növekvő esetszámok miatt novemberben minden egyes Bundesliga-mérkőzés zártkapuk mögött kerül megrendezésre. Egyelőre tehát egyelőre ne is reménykedjünk abban, hogy hamarosan ismét lesz jegybevétel, fogyasztás, ajándéktárgy-vásárlás, atmoszféra az Arénában.




A mérleget nagyban befolyásolja majd a bajorok idei BL-szereplése. A tavalyi, csak győzelemből álló 130 millió körüli, abszolút pénzügyi rekordot generáló Bajnokok Ligája szezon is hozzájárul ahhoz, hogy az előző gazdasági évet várhatóan pozitív mérleggel zárja a klub.

Mivel az előző idény döntő részével ellentétben idén egyáltalán nincs közönség az Allianz Arénában, és a közeljövőben nem is igazán számíthatunk szurkolókra, így valószínűleg megszakad a bajorok majd’ két évtizede tartó pozitív pénzügyi kimutatása.

A Bayern az átigazolási piacon tudná a leginkább enyhíteni a kiadásait. Ha a kiadásokat sikerülne visszaszorítani, emellett pedig a BL-ben is ismét maradandót alkotnának, akkor lehetne esély arra, hogy a Bayern a lehető legjobb mérleggel zárjon az idei szezon végén is.

„Ebben a gazdasági évben meg kell küzdenünk. Nem zárom ki, hogy a vezérigazgatóként eltöltött 19 évem alatt először leszünk veszteségesek.”

Nem csak a Bayernnél vannak gondok, sőt: A Real Madrid például egy fityinget nem költött az idei átigazolási időszakban és a Barcelonánál is komoly fizetéscsökkentésre készülnek.

Pénzügy: A bravúros profit után jelentős kiesés következhet
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top