Bajnokok Ligája

„Munkásgyőzelem volt, de megérdemelten nyertünk” – Reakciók: LMO 1-2 FCB



A Lokomotiv elleni 2-1-es győzelmet követő reakciók.

Hansi Flick: Mondtam a csapatnak, hogy ez egy munkásgyőzelem volt, de végül megérdemelten győztünk. Biztos, hogy a többi csoportellenfelünknek is nehéz dolga lesz Moszkában, ezért egy fontos győzelmet arattunk. Az első gólt szenzációsan játszottuk ki. A Moszkva nagyon jól csinálta, nagyon mélyen védekeztek és hosszú labdákkal operáltak – párszor probléma elé is állítottak minket, mert felesleges métereket kellett futnunk. A 2-1 megérdemelt volt, még ha nem is volt olyan sima, mint amennyire elképzeltük. Normális, hogy vannak ilyen meccsek. Sok hosszú labdát íveltek be a védelmünk mögé, a gólnál sem tudtuk úgy tartani a vonalat, ahogyan azt normális esetben tesszük. Az indításoknál mindig volt egy játékos, aki beragadt és így nem tudtuk lesre állítani őket. Ezeket a dolgokat jobban kell csinálnunk és képesek is vagyunk erre. De vannak ilyen meccsek is – ha az ember megnyeri őket, még édesebb a győzelem íze.

Manuel Neuer: Elégedettek vagyunk az eredménnyel. Ez egy nehéz meccs volt, sokat kellett tennünk a három pontért. A Lokomotiv jól csinálta, összetettek voltak. Nekünk volt pár lehetőségünk, amit érvényesítenünk kellett volna. Az 1-1 által egy kicsit zavarba jöttünk, de alapvetően elégedettek vagyunk azzal, ahogy visszajöttünk a játékba. Mindig hiszünk magunkban, ez a spiritusz benne van a csapatban. Viszont nem hagyatkozhatunk erre, mindig tennünk is kell az új eredményekért. Az a játékstílusunk, hogy magasan állva támadjuk az ellenfelet – ezek a hosszú, mély átadások kellemetlenek. Gyors játékosok ellen is játszottunk, tehát normális dolog, hogy ők is helyzeteket dolgoztak ki.

 



Joshua Kimmich: Ez egy munkásgyőzelem volt. Nem a legjobb játékunkat mutattuk, ráadásul a Moszkva sem tette rosszul a dolgát. Korán megszereztük a vezetést, egy kicsit talán a semmiből, majd több lehetőségünk is volt arra, hogy eldöntsük a mérkőzést. Ez nem történt meg, így természetesen izgalmassá váltak a dolgok. A második félidőben volt pár veszélyes kontrájuk, amikor szerencsések voltunk. Nem fogadtuk mindig jól a hosszú labdáikat, de szerencsére nem tudták mindig jól kijátszani a helyzeteket. Miénk a három pont, de tudjuk, hogy nem brillíroztunk.

A győztesgólról: Gyakoroltam egy párszor, hogy gólokat szerezzek a tizenhatoson kívülről is. Ifikoromban egyébként nem volt nagy erősségem, mert akkor még nem volt nagy a lövőerőm. Most egész jól sikerült.

 

Marko Nikolic, a Lokomotiv edzője: Ma elég jól védekeztünk. Motiváltak, fegyelmezettek és bátrak voltunk, továbbá a szurkolók is jó atmoszférát teremtettek a stadionban – ez még jobban motivált minket. Jól játszottunk, de a világ legjobb csapata állt velünk szemben. Pár éven belül még jobban talpon akarunk maradni az ilyen csapatokkal szemben.

„Munkásgyőzelem volt, de megérdemelten nyertünk” – Reakciók: LMO 1-2 FCB
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top