Bundesliga

Flick: Sané opciót jelent / Szurkolókkal még szebbek lennének a sikereink



A Bayern sikerkovácsa a Frankfurt elleni hazai bajnoki előtt tartott sajtótájékoztatót.

Hogyan állítja össze a csapatot? Több lehetőség is a rendelkezésünkre áll, de általában nem sokat árulok el a kezdőnkről. Tolissot két meccsre eltiltották, ezért mindenképp cserét kell eszközölnünk. Hogy miképp tesszük ezt meg, arra holnapig hagyok időt magamnak.

A személyi helyzetről: Szinte mindenki fitt. Leroy Sané is ott lesz a keretben, ezért jó úton haladunk. Még nem tervezünk vele kezdőként, lépésről lépésre kell fejlődnie. De örülünk, hogy már opciót jelent számunkra.

A Bayern formájáról: A Bielefeld ellen kivételes teljesítményt nyújtottunk. Pozitív fejlődést tapasztalok – időre van szükségünk, alig volt időnk felkészülni. Számunkra ez egy folyamat, ugyanis a mérkőzéseket kell felhasználnunk ahhoz, hogy ritmusba jöjjünk. A legutóbbi két meccsel nagyon elégedett vagyok.

A Frankfurtról: Nagyon szenvedélyesek, de rengeteget is futnak és előszeretettel vállalják a párharcokat is. A Frankfurt mindig nyomás alá tudja helyezni az ellenfelét. Kamada például egy olyan játékos, aki jól tudja tartani a labdát. Nagyon jók a pontrúgásaik és vannak jó fejelőik, mint például Hinteregger. Fontos, hogy az elejétől kezdve éberek és koncentráltak legyünk és érvényesíteni tudjuk a játékunkat. A Frankfurt nagyon jól és agresszívan védekezik. Ki kell használnunk az adódó lehetőségeket. Ha megtaláljuk a réseket, elégedett leszek.



A tavalyi szezonról: Nagyon sikeres év volt. Ami a leginkább lenyűgözött az az, ahogyan a csapat összenőtt. Az edzői stábommal való munka is nagy örömöt jelentett, szenzációs csapat gyűlt körém. Nagyszerű csapatteljesítmény volt, örülök, hogy ez meg is hozta az eredményét. A siker soha nem jár egyedül – mindenki kivette a részét belőle.

Azokról a dolgokról, amik bosszantják: Sportszakmailag minden rendben. A jelenlegi szituáció a koronával viszont nem egyszerű. Az embernek bíznia kell a szakértőkben és be kell tartania a szabályokat. Megpróbáljuk ezt megvalósítani. Nézők nélkül ilyen eredményeket ünnepelni hiányérzetet kelt az emberben. Rajongókkal nyilván még szebb lett volna.

Az esetleges rotációról: Természetesen egy megbetegedés bármikor lehetséges, de ezért is fontos, hogy tartsuk az előírásokat. A mai edzés nagyon jó benyomást keltett, ezért egy kicsit kevesebbet dolgoznunk – 48 órája még meccsünk volt. Bízom mindenkiben.

Tolissoról: Az ember érzi, hogy Coco örömét leli a labdarúgásban. Tavaly a sérülései miatt voltak problémái, ezután kevesebbet játszott. Az elmúlt szezon végén viszont összeültünk. Ugyanolyan jól játszott Lyonban is, mint most. Egy kis teher leesett a válláról, élvezi a focit. Örülök a góljának, ez önbizalmat ad neki. Megvan a képessége az ilyen átlövésekhez, de ahhoz is, hogy betörjön a tizenhatosra – ezenkívül rengeteget fut.

Süléről: Niki jól végzi a dolgát. A legutóbbi két meccsen elégedett voltam vele, valamint az egész csapattal. A Bielefeld ellen jó volt a labdával, az Atletico ellen még jobb volt a fizikai jelenlétünk. Ez fontos volt, nagyon elégedett vagyok ezzel a fejlődéssel. Niklas mögött hosszú kihagyás áll, ezt mindig figyelembe kell vennünk – de rajta kívül is vannak kiemelkedő játékosaink. A tegnapi edzésen is remek nívót nyújtottunk, nagyszerű volt látni ezt.

Flick: Sané opciót jelent / Szurkolókkal még szebbek lennének a sikereink
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top