Bajnokok Ligája

Flick: Az Atletico nagyon szenvedélyes lesz / Sikeresebbek lehetünk, mint az előző szezonbanHansi Flick az Atletico Madrid elleni mérkőzés kapcsán tartot sajtótájékoztatót.

A BL-célokról: A lehető legsikeresebbek akarunk lenni. A legutóbbi teljesítményünket nagyon nehéz lesz megismételni, főleg a Bajnokok Ligájában vannak hihetetlenül jó ellenfelek. Az a cél, hogy továbbra is meccsről meccsre tekintsünk előre. Ez egy jó eszköz arra, hogy az előttünk álló útra koncentráljunk.

A személyi helyzetről: A jelenlegi sérültjeinken, Nianzoun és Sanén kívül mindenki fitt. Mindenki ott volt az edzésen és ott lehet a meccsen is.

Kimmichről: Joshuáról mindenki tudja, hogy milyen fontos a játékunk szempontjából. De mindenki tudja azt is, hogy milyen gyorsan mehetnek a dolgok egy baba születésénél. Holnapig várunk, hogy játszhat-e.

Az edzésekről: Túl kevés időnk van bármit is begyakorolni. A Bielefeld ellen már jobbak voltunk, habár egy pár szituációt jobban is megoldhattunk volna. A labdával nagyon jól ment, anélkül is volt pár magas labdaszerzésünk – ezért elégedett vagyok.

Lucasról: Tud középen és a szélen is játszani. Jelenleg nagyon jól végzi el a szélsővédő feladatát. Képvisel egy bizonyos szintet a labda nélküli játékunkban. Tavaly a sérülései miatt nehezen jött bele. Viszont már az elmúlt szezon végén is bizonyította a kvalitásait.Daviesről: Talán egy kisebb hullámvölgyben van, de a sebességével és a dinamikájával fontos tényezőt jelent nekünk. Ezért is fontos, hogy ismét lendületbe kerüljön, de a mai edzésen ismét nagyon jól teljesített. Egy ilyen fiatal játékosnál és egy ilyen erős szezon után ez normális dolog.

Az Atleticoról: A Bajnokok Ligája első meccsét az Atletico ellen játszani egy csúcs lesz. Diego Simeonénak ismét sikerült továbbfejlesztenie a csapatot. Az övék Európa egyik legjobb védelme, az előrejátékban is hihetetlenül magasak a kvalitásaik. Szorosan és összetetten kell játszani és nyomás alatt tartani az ellenfelet. Ez egy kiegyenlített meccs lesz, mert az Atletico azt hozza, amit az edző is képvisel – nagyon nagy szenvedéllyel játszanak. Várom a meccset, és örülök az ellenfél edzőjének is – az elmúlt kilenc évben kiemelkedő munkát végzett.

A meccsről: Elemeztük őket, de az esélyeinket és a lehetőségeinket is. A jelenlegi csapatukra koncentrálunk, a múlt nem érdekes számunkra. Csak két gólt kaptak, nagyon fegyelmezettek és elől is megvannak a kvalitásaik. A meccstervet már elképzeltük, ezt holnap érvényesíteni is akarjuk.

A tavalyi és a jelenlegi Bayernről: Ez egy másik csapat. Minden csapatnak megvannak a különleges erényei. Nagyon elégedett vagyok – a keret mélysége olyan, amilyet akartunk, több opció áll a rendelkezésünkre. Fontos, hogy lehetőleg ne sérüljenek meg a játékosok, erre külön ügyelnünk kell. Ha meccsről meccsre gondolkodunk, akkor biztos vagyok benne, hogy megvan bennünk a kvalitás ahhoz, hogy eredményesek legyünk – talán a tavalyinál is eredményesebbek.

Douglas Costáról: Már az első napokban megmutatta a képességeit. Labdával kiemelkedő megoldásai vannak. A rögzített szituációi, a lövései klasszisok. Tavaly kihagyott egy pár meccset izomsérülés miatt – a mi célunk, hogy 100 százalékos legyen, akkor nagy támogatást jelent majd számunkra. Jól edz, ezért nagyon elégedett vagyok, hogy a sorainkban tudhatjuk őt.

Flick: Az Atletico nagyon szenvedélyes lesz / Sikeresebbek lehetünk, mint az előző szezonban
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top