Bundesliga

Flick: Jamal tart a legelőrébb / Ha egy játékos nem tud 100 %-ot nyújtani, akkor…



Hansi Flick alig egy nappal a Düren elleni kupameccs után, már a Bielefeld elleni szombati bajnoki kapcsán állt a sajtó rendelkezésére.

A válogatott játékosokról: A franciákat, Lewandowskit és Alabát tegnap pihenőn fogtuk. A többi, szerdán visszatért válogatottal és azokkal, akik Münchenben maradtak összesen három csoportot alkotunk. Meglátjuk milyen lesz az edzés.

A Bielefeldről: Uwe Neuhaus irányításával nagyon szervezett a játékfelépítésük, vannak jó játékosaik is a soraikban. Egy izgalmas mérkőzésre számítok.

A debütánsokról: Tegnap is láthattuk, hogy az ifijátékosaink opciót jelentenek számunkra. De az U23-ra is koncentrálnak, hogy bentmaradjanak a harmadosztályban. Az új játékosok is jó teljesítményt nyújtottak, még ha nem is minden teljes mértékben sikerült. Jó, ha az embernek vannak alternatívái.

Kép

Angelo Stillerről: Jó teljesítményt nyújtott és biztosan nagy részt vállalt abból, hogy az U23 tavaly bajnok lett. Jól végezte a dolgát tegnap és a Bayern II-ben továbbra is lehetősége van arra, hogy ajánlást tegyen nekünk.

A programról: Ma meglátjuk, hogy milyen a csapat állapota. Ez egy sűrű program, de elegendő játékos áll a rendelkezésünkre. Az újaknál biztosan van pár dolog, amit hangolnunk kell. Az a cél, hogy begyakoroljuk a mozgásokat és a lehető legjobbat hozzuk ki a kevés edzésgyakorlatból.

Musialáról: Jamalnak óriási kvalitásai vannak a labdával és 1 vs 1-ben is. A fizikai stabilitásán dolgozni kell, de még csak 17 éves. Minden bizonnyal ő tart a legelőrébb az ifijátékosaink közül. De folytatnia kell, ez egy folyamat.



Hol edzenek a fiatalok? Fontos, hogy nálunk eddzenek. Ha napi szinten ilyen játékosokkal készülsz, automatikusan jobb leszel. Hogy éppen hol és mikor lépnek pályára, azt a helyzet hozza. Jamal opció a szélre, egy jó opció. Jelenleg inkább nálunk látom őt. A fejlődése áll a középpontban.

A terhelés a kulcs? Meccsről meccsre kell értékelnünk és figyelnünk a játékosok állapotát. Az edzői stábbal, a dokikkal és a játékosokkal is össze kell dolgoznunk. A saját focinkat és elképzelésünket akarjuk tovább folytatni, de ez csak 100 százalékosan megy. Ha egy játékos nem tud 100 %-ot nyújtani, akkor másnak kell játszania.

Kép

Arpról: Fiete számára fontos, hogy van egy fix helye és ez jelenleg az U23-nál van. A többiekhez hasonlóan ő is tudja, hogy ott lehetősége van ajánlást tenni nekünk. Fiete egy nagyon jó srác, szuper hozzáállással. Kívánom neki, hogy olyan fejlődést vegyen az U23-ban, amit mindannyian elképzelünk.

A szövetségi kapitány-posztról: A jelenben élek. Az a dolgom, hogy felkészítsem a csapatot a következő feladatokra és ez hihetetlenül nagy örömet okoz számomra. Jogi Löw nagyon-nagyon jó munkát végzett. Nekünk kluboknak figyelnünk kell arra, hogy minden pozícióban topjátékosokat képezzünk ki és támogassuk a szövetségi kapitányt.

A 6-os poszt követelményeiről: Mindig a helyezkedés a döntő, labdával és labda nélkül is. Marc Roca a labdabirtoklás során néha túl mélyen helyezkedett. Ezen akarunk dolgozni, azt viszont láttuk, hogy nagyon technikás. Minden játékosunknak a kezébe adjuk a pozíciósjátékunkat és időt hagyunk neki, hogy elsajátítsák ezt.

Flick: Jamal tart a legelőrébb / Ha egy játékos nem tud 100 %-ot nyújtani, akkor…
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top