Német Kupa

Szerény győzelem az ötödosztályú klub ellen | Összefoglaló: Düren 0-3 Bayern



A Német kupa első fordulójában a Dürent fogadtuk az Allianz Arenában és ugyan látszott az összeszokatlanság és a meccshiány a játékosokon, simán léptünk át az ötödosztályú kiscsapaton.

Düren 0-3 Bayern München

⚽️ Choupo-Moting (24′, 75′), Müller (36′)

Düren: Jackmuth – Becker, Sobiech, Weber, Wipperfürth (Mabanza, 81′) – Störmann (Sarikaya, 82′), Pütz – Omerbasic, Simon (Bleja, 53′), Antoski (Matuschyk, 54′) – Brasnic (Lo Iacono, 70′)

Bayern: Nübel – Sarr, Süle (Stiller, 46′), Boateng, Davies – Roca, Martinez – Musiala, Müller (Dajaku, 61′), Costa (Sieb, 61′ – Ontuzans, 87′) – Choupo-Moting (Arp, 77′)

Hansi Flick a vártaknak megfelelően teljes mértékben kicserélte kezdőcsapatát. Játéklehetőséget kapott öt új igazolásunk, Alexander Nübel, Bouna Sarr, Marc Roca, a visszatérő Douglas Costa, valamint Choupo-Moting is. A csapatkapitányi karszalagot Thomas Müller viselte.

A találkozó első helyzetét nagy meglepetésre a Düren hozta össze, ráadásul Nübelnek fognia kellett a hét méterről érkező fejest. Ezután viszont a Bayern vette át a kezdeményezést, a 24. percben pedig góllá érett a mezőnyfölény: Bouna Sarr jobb oldali beadását Eric-Maxim Choupo-Moting piszkálta-pöckölte-tuszkolta be.

A 36. percben egy kapushiba után Choupo-Motingot buktatták a tizenhatoson belül, a játékvezető pedig büntetőt ítélt, amit Thomas Müller vállalt el. Az utóbbi években nem sok tizenegyest végző támadó magabiztosan értékesítette a pontrúgást, ezzel pedig beállította a félidei részeredményt.

A második játékrészre érkezett a 19 éves középpályás, Angelo Stiller Niklas Süle helyére, így Javi Martínez Jerome Boateng mellé húzódott vissza. Nem sokkal később beállt a 17 esztendős Armindo Sieb (aki sajnálatos módon a mérkőzés hajrájában lesérült), illetve a második számú csapatban már két gólt is szerző Leon Dajaku is. Ezek a percek a kapusról szóltak, aki több nagy helyzetet is kivédett: Musiala például a teljes Düren-védelmet altatta el cseleivel, befejezése viszont elakadt Jackmuth kapusban.

Az utolsó húsz percre szétszakadt a pálya, ezt pedig Choupo-Moting használta ki, aki a 75. percben lefordult a Düren védőfaláról és egy szép jobblábas lökettel állította be a 3-0-ás végeredményt. Összességében kitűnő lehetőség volt ez a fiatalok játszatására, akik közül a cserék is jól szálltak be a meccsbe. Érdekességképp, a 90 perc alatt hét Bayern-játékos debütált a csapatban!

A mérkőzés góljai

 

Eric-Maxim Choupo-Moting – 0-1 (24′)

 

Thomas Müller – 0-2 (36′)

 

Eric-Maxim Choupo-Moting – 0-3 (75′)

 

A meccs embere

Douglas Costa, aki bő egy óra alatt 5 fontos passzt (többek között az első gólt megelőző Sarr-indítást), illetve háromból három sikeres cselt produkált a két szélen. Jamal Musiala is nagyszerűen játszott, ő nyolc csellel próbálkozott, amelyből öt jött össze. Choupo-Moting pedig egy szép duplával kezdte Bayern-karrierjét.

Következő mérkőzés

Az Arminia Bielefeld ellen a Bundesliga negyedik fordulójában, október 17-én, 18:30-tól.

Szerény győzelem az ötödosztályú klub ellen | Összefoglaló: Düren 0-3 Bayern
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top