Egyéb

Wenger szerint a 2013-mas Bayern erősebb az ideinél

Arsene Wenger a Spiegelnek adott nyilatkozatában elmondta, hogy szerinte a Bayern München 2013-mas triplázó csapata erősebb volt, mint a 2020-ban minden lehetséges címet behúzó Hansi Flick-féle együttes.

„Ezzel nem a jelenlegi csapat teljesítményét akarom alábecsülni. A Bayern jelenleg Európa legjobb csapata – ez azért is van így, mert idén nem is volt több nagycsapat. A Barcelona gyenge, a Real Madrid gyenge.”

A francia szakember kiemelte, hogy 2013-ban Lahm, Ribéry, Robben, Schweinsteiger, Kroos személyében minden pozíción topkvalitású játékosa volt a csapatnak, ez tette a mainál is különlegesebbé azt az társaságot. Természetesen a jelenlegi húzóemberek közül is kiemelt egy párat:

„Kimmichhel, Goretzkával, Gnabryval és Lewandowskival a Bayernnek továbbra is óriásak a kvalitásai, Sané is jól egészíti ki a szerkezetüket. A csapat képes még fejlődni, talán elérik a 2013-mas szintjük csúcsát is. De azért ott még nem tartanak.”
Arsene Wenger reveals the real reason Arsenal sold Serge Gnabry | Metro News

Wenger a nyilatkozatban kitért korábbi játékosára, Serge Gnabryra és az átigazolása körülményeire is – ismét elmondta, hogy a Bayern állhatott be a Werder mögé és ők garantálták a brémaiaknak a Sergéhez szükséges pénzmennyiséget. Az Arsenal 70 éves legendája sajnálja a dolgot.

„Az ilyen üzletek ellen tehetetlen az ember. Ebben az esetben különösen nagy kár volt, mert Gnabry egy óriási tehetség. Kreatív, cselezőképes, gyors és mindkét lábával jól tud lőni, nincsenek határai.”

Szerintünk Gnabry nem sajnálja, hogy így alakult a pályafutása…

 

 

 

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top