Interjúk és nyilatkozatok

Draxler: Choupo könnyen szerez barátokat / Kirchhoff: Nem túlzás, Eric őrülten jó játékosA Paris Saint-Germain világbajnok német középpályása, Julian Draxler és a Bayern Münchenben három évet eltöltő Jan Kirchhoff is nyilatkozott korábbi csapattársáról, a német rekordbajnok egyik nyári igazolásáról, Eric Maxim Choupo-Motingról.

Julian Draxler a Schalke 04 akadémiáján nevelkedett, majd négy éven keresztül (2011-2015) szolgálta az felnőtt csapatot is. Itt lett első alkalommal Choupo-Moting csapattársa, hisz a kameruni 2014-ben igazolt a gelsenkircheni együtteshez.

„Choupo olyasvalaki, aki könnyedén szerez barátokat. Minden nap belead apait-anyait és az arca sem nagy. Egyszerűen csak élvezi a focit és minden nap jókedvvel jön az edzésekre. A Bayern egy nagyszerű emberre számíthat az öltözőben.” – nyilatkozott elismerően Ericről Draxler.

FC Bayern München, News und Gerüchte - Julian Draxler über Eric Maxim Choupo-Moting: "Kein besonders großes Ego"

„Ha a futballszakmai képességeit nézzük, akkor elmondhatom, hogy az előző szezon vége felé megmutatta nekünk, hogy ha lehetőséget kap, igyekszik  azt kihasználni.” – fejezte be gondolatát Julian, aki két évig volt a csapattársa a kameruninak a PSG-nél.A 2013-ban Bayernhez igazoló Jan Kirchhoff is beszélt korábbi bajtársáról, akivel a Mainzban 2011-től 2013-ig futballozott együtt. Azóta – csak úgy, mint Choupo – Kirchhoff megjárta a Schalkét, Angliában is játszott, jelenleg pedig német harmadosztályú KFC Uerdingen alkalmazottja.

„Fürge és technikás, jól kezeli a labdát és jól vesz ki embereket a játékból. Amellett, hogy magas és erős, jó fizikuma is van, tudja, hogyan használja a legmegfelelőbben a testét. Choupo mozdulatai a magassága ellenére is hihetetlen jók. Ugyanakkor visszazár a saját kapuja elé is és labdát szerez. Ő a legjobb játékos egy az egyben, akivel az eddigi karrierem során találkoztam.” – kezdte a 31 éves játékos leírását Kirchhoff.

Bundesliga | Choupo-Moting raring to go | FC Schalke 04

„Közvetlen párharcokban sokszor húzza meg azt a cselt, hogy felemeli a jobb lábát, majd egy jobb-bal irányú mozgással húz el az ellenfele mellett. Szerintem Choupo egy különleges futballista. Nem túlzás: ő valójában egy őrülten jó játékos. Talán az egyetlen gyengesége, hogy kvalitásai mellett nem annyira jók a mutatói.” – egészítette ki gondolatait a német védőként és középpályásként is futballozó játékos.

Jan Kirchhoffs Kolumne - "Ohne Übertreibung: Es ist verrückt, wie gut Choupo -Moting ist" | Goal.com

„Choupóban minden megvan, gyors, érti a futballt, gyakran húz befelé, fut be üres területre, megjátszható magas és lapos labdákkal is. Az egyetlen dolog, ami megkülönbözteti őt olyan játékosoktól, mint Robert Lewandowski vagy Zlatan Ibrahimovic, az a befejezéseinek hatékonysága. A harmadik harmadban való játéktól eltekintve egy kivételes játékos, aki mérhetetlenül sokat fejlődött a karrierje során.” – tett pontot nyilatkozata végére Kirchhoff.

Choupo-Moting várhatóan az Armenia Bielefeld elleni ligameccsen mutatkozhat be a Bayern csapatában, október 17-én.

Draxler: Choupo könnyen szerez barátokat / Kirchhoff: Nem túlzás, Eric őrülten jó játékos
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top