Bundesliga

Lewa-show a Hertha ellen / megmentette hazai sorozatát a Bayern



A Hertha elleni 4-3-mas győzelem kapcsán leginkább az év játékosának választott Robert Lewandowski statisztikáiról tudunk beszámolni. 

▪ Lewandowski első gólja volt a lengyel 100. bajnoki találata az Allianz Arénánában – mindegyiket a Bayern színeiben lőtte a polák.

▪ Lewandowski 62 meccsen tudott legalább két gólt szerezni, ezt csak Gerd Müller múlja felül 87 alkalommal.

▪ Lewandowski 10. alkalommal lőtt legalább három vagy több gólt egy bajnoki mérkőzésen. A csúcstartó itt is Gerd Müller (32), Lewy előtt tanyázik Mario Gomez és Klaus Fischer (12).

▪ Lewandowski ezelőtt csak kétszer tudott a Bayern színeiben négy vagy több gólt szerezni: 2019 novemberében a Crvena otthonában lőtt negyed óra alatt négyet, a Wolfsburgnak 9 perc alatt ötöt.

▪ Lewandowski a Herthának lőtt góljával a 294. tétmeccsén már a 251 találatát jegyezte a Bayernben.

▪ Edin Dzeko 2009 decemberi teljesítménye után Lewandowski az első játékos, aki egy Bundesliga-mérkőzésen 13 kísérletet tett az ellenfél kapujára – ebből 7 ment kapura, 4 a kapuba.

▪ Ez volt a Bayern minden sorozatot figyelembe véve aratott zsinórbeli 11. győzelme hazai pályán. Legutóbb 2017 októbere és 2018 februárja között volt képes erre a csapat, Jupp Heynckes együttese akkor 12 győzelemig jutott.

▪ Chris Richards az első amerikai játékos, aki kezdőként lépett pályára a Bayern bajnokiján.

Lewa-show a Hertha ellen / megmentette hazai sorozatát a Bayern
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top