Átigazolási hírek

Hivatalos: Douglas Costa visszatért! – „Heeey, servus München”A Bayern egykori játékosa, Douglas Costa de Souza egy egy éves, 2021 nyaráig szóló kölcsönszerződés keretein belül visszatér Münchenbe – jelentette be a triplázós klub hétfőn délután. A hírek szerint ennek lejárta után nem lesz opciós joga megvenni a brazilt.

Hasan Salihamidzic: Douglas a játékunk szempontjából fontosnak számító széleken fog erősítést jelenteni számunkra. Serge Gnabry, Leroy Sané, Kingsley Coman, Jamal Musiala és Douglas személyében elég jól el vagyunk látva most ott, ez lehetőséget biztosít az edzőnknek, hogy jól ossza be a játékidejüket. Douglas ismeri az FC Bayernt és nagyon gyorsan be fog illeszkedni hozzánk.

A 30 éves brazil szélső a tavalyi szezonban epizódszereplő volt a Juvénál, de ebben közrejátszottak a sérülései is. 38 bajnoki meccsből csak 25-ször volt ott a keretben, ebből csak hétszer lépett pályára kezdőként, 16-szor csak csereként számítottak rá. A Serie A-ban összesen 792 percet töltött a pályán, átlagosan 34 perc lehetőséget kapott – a mutatói sem annyira extrák: Egy gólt vállalt és ötöt készített elő, a BL-ben is csak 20 percet tudott játszani, igaz a Lokomotiv ellen akkor eredményes volt.Douglas Costa: Nagyon örülök, hogy ismét az FC Bayernnél játszhatok. Münchenben csodálatos, sok sikert tartalmazó időszakot éltem át és biztos vagyok benne, hogy most is címeket fogunk nyerni a csapattal.

Costa 2015 és 2017 között hordta a Bayern mezét, főleg az első fél éve sikerült kiemelkedőre, ezt követően a teljesítménye és a hozzáállása is jelentős csökkenést mutatott, végül 77 meccsen 14 gólt szerezve és 27-et előkészítve, kb. 40 millió euróért hagyta el  a Bayernt a Zebrák kedvéért.

Távozása óta nem először merül fel a klubnál a neve már télen is voltak vele kapcsolatos pletykák. Egybecsengő hírek szerint a bajoroknak nem kell kölcsönvételi díjat fizetniük érte, a kb. 10 millió eurós fizetését azonban teljes egészében ők állják majd. Az orvosi vizsgálatokat a klub orvosainak jelenlétével Torinoban végezte és kedden vagy szerdán teszi tiszteletét a bajor fővárosban.

Hivatalos: Douglas Costa visszatért! – „Heeey, servus München”
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top