Német Szuperkupa

„Csak a győzelem számít; Kimmich jó úton halad, Lucas megérkezett” / Reakciók: FCB 3-2 BVB

A hajrában behúzott Dortmund elleni 3-2-es győzelmet követő reakciók.

Hansi Flick: Ma csak a győzelem számít, ez volt a célunk és elértük. Egyszerűen túl sok mérkőzést kell játszanunk, fontos, hogy az ilyeneket is meg tudjuk nyerni – ez mutatja a csapat mentalitását, valamint a képességeit. Nem volt egyszerű, főleg a második félidőben. Megérdemelten vezettünk két góllal, majd saját magunknak nehezítettük meg az életet.

Kimmichről: Különleges mentalitással és óriási kvalitásokkal rendelkezik. Rendkívül jó úton halad, olyan játékos válhat belőle, aki megtestesíti ezt a klubot. Mindig felteszem magamnak a kérdést, hogy mikor pihentessem, de számolnom kell a haragjával, mert mindig a pályán akar lenni.

Lucasról: Ő egy igazi harcos és nagyon jó hatással van a játékunkra. Van egy bizonyos ereje, amelyre az ilyen mérkőzéseken szükségünk van. Nem volt egyszerű időszaka, de szerintem megérkezett hozzánk.

Kramaricról: Erről nem tudok semmit. Nagyon jól ismerem őt, a liga egyik legjobb csatára, óriási kvalitásokkal rendelkezik.

Manuel Neuer: Tisztában voltunk vele, hogy erős csapat ellen játszottunk. Bármikor előfordulhat az ilyen, ezt ma is láthattuk – kaptunk két gólt, de azt be kell vallani, hogy a mi hibánkból is született, újra meccsbe hoztuk a Dortmundot. Az sem alapvető, hogy mindig három gólt rúgjon az ember – szerencsére Joshua betalált a végén.

 



Joshua Kimmich: Megküzdöttünk a kupáért, még ha nem is ez volt a legjobb meccsünk. Láthattuk a csapat mentalitását, egy olyan meccset is meg tudtunk nyerni, amelyen nem játszottunk annyira jól. Nem tudtunk annyira jól játékba lendülni, mégis 2-0-ra vezettünk. A két bekapott gól két könnyelmű labdavesztésből született meg.

Late Kimmich goal gives Bayern dramatic victory over Dortmund after Neuer heroics - Eurosport

🐝 Lucian Favre: Megnyerhettük volna ezt a meccset is, ha berúgjuk a harmadik gólt akkor megvan. Sok dologban nagyon jók voltunk, jól presszingeltünk és megvoltak a gólhelyzeteink is.

🐝 Julian Brandt: Azt hiszem, hogy az egész mérkőzést figyelembe véve egy kicsit csalódottak lehetünk. Főleg a második félidőben voltak jó helyzeteink, megfordíthattuk volna a meccset.

🐝 Marvin Hitz: Ez nagyon keserű. 2-0 után visszatértünk és kétszer is lehetőségünk lett volna vezetést szerezni, jól is játszottunk – majd bekaptuk a harmadikat és ezután már nem is játszottunk veszélyesen.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top