Német Szuperkupa

Flick: David játéka kérdéses, Sané kidőlt / Hasannal egy véleményen vagyunk



Flick a Dortmund elleni Szuperkupameccs előtt beszélt többek között a meccsről, az előző találkozóról, a személyi helyzetről, a kerettervezésről is.

A Hoffenheim elleni meccsről: A játékunk egyes irányelveit sajnos nem valósítottuk meg jól, de mindenki eléggé önkritikus és tisztában van ezzel. Túltettünk magunkat ezen a meccsen és a Dortmundra koncentrálunk. Győzni akarunk.

A Hoffenheim elleni vereségről: Minden meccsből levonom a pozitívumot. Szívesen győztem volna, de Peter Hofmannra emlékeztünk, aki túl korán halt meg és remélhetőleg boldogan tekint le ránk. Biztosan örült volna ennek az eredménynek. Elemezük a meccset. Mindenkinek koncentráltan kell teljesítenie a feladatát. Kikaptunk, de nagyon sikeres időszak áll mögöttünk – ezért minden játékos teljes mértékben bízhat meg a saját kvalitásaiban.

A pihentetésről: Még senki nem jött oda hozzám, hogy szünetre lenne szüksége. Nagy kihívás lesz a szezon, de ez minden csapatra érvényes, akik nemzetközi színtéren játszanak és vannak válogatott játékosaik. Nekünk csak egy rövid szünetünk volt, ezért másak az előfeltételeink. De a csapatom mentalitása nagyon kiemelkedő. Egy páran talán fáradtak voltak, de a pályán mindig 100 %-ot nyújtanak, így volt ez Hoffenheimben is.

Kép

Miért nem edzett Alaba és Sané? Davidnak izomproblémái vannak, meglátjuk mi lesz. Leroy kidőlt, reméljük, hogy a válogatott szünet után visszatérhet – térdizületi problémái vannak.

A Dortmund elleni meccsről:  A Dortmundnak fantasztikus, nagyon fiatal, de sok tapasztalattal is rendelkező csapata van, látványos focit játszanak, elől pedig lendületesek. A legjobbakkal mérhetjük össze az erőnket. Nehéz lesz Sanchot és Haalandot feltartani, de a múltban már bizonyítottuk, hogy sok különböző rendszerrel szemben tudunk jól és eredményesen játszani. De a Favre által játszatott stílus nagyon tetszik.

Haalandról: Hihetetlen ösztöne és dinamikája van, óriásiak a kvalitásai. Fontos, hogy az ember éveken keresztül szállítsa a teljesítményét, de nagyon jó úton halad. Nagyon jól használja a fizikumát, nagyon jók a befejezései is. Jó úton jár, hogy a világ legjobb csatárai közé tartozzon. Számomra viszont Lewy a világ legjobbja.



A rotációról: Neuer személyében a világ legjobb kapusa a miénk, a mögötte lévő két kapusnak is kiemelkedőek a kvalitásai. Minden játékos szívesen játszana. Figyelembe kell vennünk a terhelést, a szövetségi kapitánnyal összebeszélve el kell érnünk, hogy ez kiegyenlített legyen. A kommunikáció nagyon sokat segít, a szövetségek között is. A válogatottnak is megvan a maga célja, a játékosaink pedig szívesen játszanak ott. Hálás vagyok, hogy Jogi és a franciák mellőzték a játékosainkat az előző válogatott-szünetben.

Richardsról és Musialáról: A fiatal játékosoknak minden nap tanulniuk kell. Chrisnek nagyon jók az adottságai: párharcerős, gyors és jól fejel. Fejlődnie kell technikai és taktikai részlegen is. Megérdemelte a játékperceket.  Jamal is nagyon jól végzi a dolgát, ő egy olyan játékos, aki képes továbbsegíteni minket – ezt tette a Schalke ellen is.

Nübelről és arról a pletykáról, hogy kölcsönbe mehet: Ehhez nem tudok semmi sem hozzászólni. Az tény, hogy elégedett vagyok vele – kiemelkedő kapus, ezért örülünk, hogy a miénk. Holnap lesz még egy edzésünk, ezután meglátjuk, hogy ott lesz-e a keretben.

Kép

A Leedsszel összeboronált Cuisance-ról és Javiról: Mindketten edzettek, ezért feltételezem, hogy ott lesznek a holnapi keretben. Az átigazolási piac hajrája mindig nehéz, de szeretném hangsúlyozni, hogy Hasan és én abszolút egy véleményen vagyunk. Tudjuk, hogy a korona miatt nehéz. Értelmesen és okosan kell dolgoznunk, október 5-éig van időnk.

A kerettervezésről: A sportszakmai vezetés javaslatokat tesz, ezekbe engem is bevonnak – de mások döntenek arról, hogy pénzügyileg mennyire megvalósítható. Egyáltalán nem idegeskedem, Hasan és a csapata jó munkát végeznek, minden lehetséges dolgot megpróbálnak. Ez nem egy átlagos szezon, három-négynaponta vannak meccseink. A válogatott játékosoknak a válogatott szünet ideje alatt is pályán vannak. Ezeket mind figyelembe kell vennünk.

Feszült a keret miatt? Úgy nézek ki? Nem csak kvalitást engedtünk távozni, hanem olyan fiatal tehetségeket is, akik régóta edzettek velünk – Singhet vagy Batista-Meiert. De újabb lépés vár rájuk és ez volt a tervünk. Várjunk október 5-éig, bizakodó vagyok. De világklasszis játékosaink vannak, akiknek megvannak a céljaik – csakúgy mint az edzőnek. Meccseket és címeket akarunk nyerni, tripláztunk. A hétvégi vereség elég bosszantó volt számunkra.

Flick: David játéka kérdéses, Sané kidőlt / Hasannal egy véleményen vagyunk
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top