Bundesliga

Véget ért a szériánk, kikaptunk Seb Hoeneßék ellen | Összefoglaló: HOF 4-1 FCB



Mozgalmas mérkőzést játszott egymással a Hoffenheim és a címvédő Bayern München a második fordulóban. A hazaiak kétgólos előnyre tettek szert az első félidőben, amire ugyan válaszolni még tudtunk, azonban Kramaric a találkozó vége felé bevágta a harmadikat, majd a negyediket. Oda a győzelmi sorozatunk, viszont a szezon csak most kezdődött.

Hoffenheim 4-1 Bayern München

⚽️ Bicakcic (16′), Dabbur (24′), Kramaric (77′, 90+2′) illetve Kimmich (36′)

Hoffenheim: Baumann – Bicakcic (Skov, 39′), Vogt, Posch – Kaderabek, Samassekou, Geiger (Gacinovic, 59′), Akpoguma – Baumgartner (Bebou, 58′) – Kramaric, Dabbur (Grillitsch, 80′)

Bayern: Neuer – Davies, Alaba, Boateng, Pavard (Goretzka, 57′) – Kimmich, Tolisso (Musiala, 72′) – Sané (Coman, 73′), Müller, Gnabry – Zirkzee (Lewandowski, 57′)

Hansi Flick igyekezett rotálni kezdőcsapatán, így bekerült a kezdőbe Lewandowski helyére Joshua Zirkzee, Goretzka pozíciójában pedig Corentin Tolisso játszhatott a kezdő sípszó után. Coman visszatért a padra, ahol helyet foglalt a fiatal Jamal Musiala és a már nem igazán távozófélben lévő Javi Martínez is. A találkozó előtt a hazaiak korábbi elnökére, Peter Hofmannra emlékeztek a jelenlévők egy egyperces gyászszünettel. Az egész liga leghosszabb ideje hivatalban lévő vezetője pénteken hunyt el 61 évesen.

Image

Ugyan a Bayern München kezdett jobban, a Hoffenheim igyekezett minél pontosabban kontrázni. Ez gyakran sikerült, ám az első gól mégsem ilyen szituáció után született, hanem egy szögletet követően: Ermin Bicakcic fejelte be Manuel Neuer kapujába a játékszert. Hamar jött a második tőrdöfés is, hiszen a 24. percben Benjamin Pavard lábáról egy szerencsétlen mozdulattal került az izraeli Dabburhoz a labda, aki higgadtan átemelte Neuert a bőrgolyó rövid noszogatása után. Rövid idő alatt kétgólos hátrányba kerültek a vendégek.

A második gól után a Bayern szinte azonnal villámgyors fokozatba kapcsolt, azonban az utolsó passzok nem igazán jöttek össze. A félidő vége előtt tíz perccel azonban jött a válasz egy nagyszerű átlövéssel: Joshua Kimmichnek köszönhetően jöttünk vissza a mérkőzésbe. Egy ideig videózták az esetet, hiszen a gólszerző Bicakcic egy rossz lépés után a földre rogyott a találatot megelőző pillanatokban. A szünet előtt még egy hatalmas helyzet adódott a hazaiak előtt, ám a PreZero Arena közönsége egy szép Neuer-védést láthatott az újabb gól helyett.

A második játékrészt két nagy ziccerrel nyitotta Sebastian Hoeneß csapata és látható volt, hogy egyáltalán nem vettek vissza a sebességből az első negyvenöt perchez képest. Részünkről Zirkzee ugyan eltalálta a kapufát, de egyhamar jött Goretzka, Lewandowski és Coman is a csapatba, illeve húsz perccel a vége előtt beállt Jamal Musiala is.

A 77. minutumban eldöntötte a mérkőzést a Hoffenheim, miután Kramaric is betalált Neuer kapujába. A pár perccel azelőtt óriásit védő csapatkapitányunk nem tudta védeni a horvát lövését, aki ezzel a góllal a góllövőlista élére ugrott. A hajrában is volt még helyzete a hazaiaknak, majd a hosszabbításban tizenegyeshez jutottak, amelyet Kramaric értékesített.

A mérkőzés góljai

 

Ermin Bicakcic – 1-0 (15′)

 

Munas Dabbur – 2-0 (24′)

 

Joshua Kimmich – 2-1 (36′)

 

Andrej Kramaric – 3-1 (77′)

 

Andrej Kramaric – 4-1 (90+2′)

Statisztikák

A meccs embere

Andrej Kramaric, az ellenfél csatára, aki egy duplával és szép játékkal vette ki a részét a hoffenheimi három pontból.

Következő mérkőzés

A Borussia Dortmund elleni Német Szuperkupa-mérkőzés szeptember 30-án, este fél kilenctől.

Véget ért a szériánk, kikaptunk Seb Hoeneßék ellen | Összefoglaló: HOF 4-1 FCB
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top