Bundesliga

„Nem fogom a fáradtságra a vereséget / Szerdán javíthatunk” – Reakciók: HOF 4-1 FCB



A Hoffenheim 4-1-es győzelmét követő nyilatkozatok.

Hansi Flick: Számos oka lehet a vereségnek, de az akarat hiánya miatt nem tudok szemrehányást tenni a csapatnak. A csütörtöki mentalitásunk 120 perc után is csúcs volt. Túltesszük magunkat ezen a meccsen és kizárólag a Dortmund elleni szerdai meccsre koncentrálunk. Túl sok lehetőséget tettünk lehetővé az ellenfél számára és a támadásainkban sem volt olyan átütőerő, mint általában. Óriási gratuláció a Hoffenheimnek, nagyon erős teljesítményt nyújtottak. Gratulálok Sebastian Hoenessnek is, aki nagyon jól készítette fel a csapatát – nagyon jól lezárták a területeinket. Kevés lehetőségünk volt, hogy a tudásunkhoz mérten tudjuk játszani a támadójátékunkat. Nem hárítom a vereséget a fáradtságra. Egyszerűen nem sikerült olyan dinamikával kidolgozni a lehetőségeinket, ahogyan azt tudjuk.

Miért nem volt Cuisance és Nübel a keretben? Musiala nagyon jól teljesített, nagyon jól játszott a szélen – ezért került ő a keretbe Cuisance helyett. Nübellel is nagyon elégedett vagyok, de ma Ulreich mellett döntöttünk. Sven ismeri a filozófiánkat.

Thomas Müller: Nem ment jól, de volt egy-két jelenet, amikor egyenlíthettünk volna – akkor másképp nézett volna ki a dolog. Mindent megtettünk, akkor is haraptunk, amikor hátul kaotikusnak tűnt a helyzet, kockáztattunk. Nem ismerek olyan csapatot a sportban, amely éveken keresztül veretlen maradt. Természetesen nem akartuk ezt és a meccs előtt sem volt az az érzésünk, hogy ez lesz, de megtörtént. Együtt kell élnünk ezzel és ki kell pihennünk magunkat szerdára. Ott jó lehetőségünk lesz a javításra.

Manuel Neuer: Nem keresünk kifogásokat, egyszerűen ilyen kemény év vár ránk idén. Párnaponta lesznek mérkőzéseink. Csapatként tudjuk, hogy mi vár ránk – nem tudunk arról beszélni, hogy elfáradtunk, egyszerűen el kell fogadnunk.

Neuer két óriási védése



 

Sebastian Hoeness, a Hoffenheim edzője: Az történt, amit elképzeltünk. Nem annyira kezdtük jól a meccset – az első tíz percben nagy volt a dominancia, de az első helyzetünknél megkönnyebbültünk és sikerült továbbra is veszélyesnek maradni, a tizenhatoson belül is jól védekeztünk. A csapat kvalitása ismert, nem volt meglepő számomra. A csapat megmutatta, hogy mire képes. De nem szabad elfelednünk, hogy a Bayernnek egy 120 perces mérkőzés volt a lábában – ettől függetlenül erős teljesítményt nyújtottunk.

Alexander Rosen, a Hoffenheim sportigazgatója: Ez egy különleges történet, ha csak a tavalyi 0-6-ra gondolok. A Bayern a legutóbbi 23 meccsét megnyerte, ma viszont teljesen megérdemelten, 4-1-re győztünk – természetesen a Bayern menetrendjét is figyelembe kell vennünk, csütörtökön 120 percet játszottak a Szuperkupában. De az csak rajtunk múlik, hogyan éreztetjük az ellenfélel ezt a terhelést.

„Nem fogom a fáradtságra a vereséget / Szerdán javíthatunk” – Reakciók: HOF 4-1 FCB
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top